Helbom fra fylkesordfører Thomassen i Agder om bompenger

Publisert 13.5.2024
Illuistrasjonsfoto: Colourbox

I februar i år økte bom-prisene på E39 med over svimlende 30 prosent fra Kristiansand til Mandal. Melkingen av bilistene i dyrtiden vi nå lever i vil ingen ende ta – av det store flertallet av politikere som elsker bompenger.

Denne skandalen blir ikke mindre ved at Høyre fylkesordfører i Agder, Arne Thomassen nå dessverre tar til orde for å sette opp bommer på gamleveien mellom Kristiansand og Mandal. Kleppelista vil på det sterkeste advare mot en slik løsning. Nok er nok!

Ja, for husk at i tillegg til dette så vedtok stortinget den 23. mai 2023, med helhjertet støtte fra de mange partiene på stortinget som «elsker» bompenger med: Høyre, Ap, Sp og KrF i spissen – at bilistene som ferdes i og rundt Kristiansand – nå får en ekstra regning på hele 5,7 milliarder i bompenger.

Det er et trist faktum at ti nye bomstasjoner i og rundt Kristiansand, og en innføring av bompenger på gamleveien mellom Kristiansand og Mandal – vil medfører at privatøknomien til folk blir enda dårligere – og at mange arbeidsplasser grunnet dette dessverre vil gå tapt.

Fylkesordfører Arne Thomassen: Det en kjent sak at altfor mange nordmenn er på «felgen» og sliter hardt med å få pengene til å strekke til i statsminister Støre og finansminister Vedums Norge. At du som Høyre-mann elsker bompenger og er med på denne bompenge «galeien» er svært skuffende, uforståelig og trist.

Vidar Kleppe
Bystyrerepresentant for Kleppelista i Kristiansand