Den helt forkastelige forakten for eldre mennesker!

Publisert 4.1.2018

Av Jan Hansen, frilansjournalist (NJ Senior)
Foto: Sfm.no

Samfunnsmagasinet synes fortsatt å være det eneste medium i Norge, som har våget å ta opp saken om den lovstridige samordningen av grunnpensjoner, altså – statens gigantiske ran av gifte og samboende pensjonister og andre trygdemottakere.

Mediestørrelser som Verdens Gang, Dagbladet, Aftenposten, NRK, TV2, til og med den påståtte ”arbeideravisa” Klassekampen, bryr seg fortsatt ikke om denne saken. Fordi det ikke var noen av dem som først tok tak i den. Dette er bare så utrolig barnslig som det kan få blitt, og redaktørene for de nevnte medier, synes heller ikke å kunne så mye om pressens egen ”Vær varsom-plakat” i en forbindelse som denne. Dette ser selvsagt flesteparten av makthaverne på Stortinget. Derfor gjør de det som de har gjort i årevis, de fortsetter med å gi staten tillatelse til å rane eldre mennesker for penger som disse har rett til, bl.a. gjennom deres mangeårige innbetalinger til både kommunale pensjonskasser og Statens Pensjonskasse.

Det er også direkte nedslående å merke seg at et forbund, et som stadig hevder å jobbe for pensjonister, det såkalte Pensjonistforbundet, fortsatt ikke bryr seg om en slik viktig sak som denne, en sak som forbundet virkelig burde tatt tak i forlengst. Ren frykt for å miste statsstøtte om det involverer seg, kan være en mulig årsak til at Pensjonistforbundet velger å holde munnen sin godt lukket. Det bekrefter våre tidligere påstander om at også Pensjonistforbundet viser forrakt overfor eldre mennesker, til og med slike som er med på å holde liv i et statssubsidiert forbund – gjennom å betale kontingent.

Fremskrittspartiet er fortsatt det eneste politiske partiet på Stortinget som krever samordningen av pensjoner for dem det gjelder fjernet. En slik sannhet må igjen bare tåles å bli lest av de øvrige partiene på Løvebakken, de som fortsatt synes at ran av eldre mennesker er helt ok!? Igjen er det av sitt eget folk man skal ha det og alltid får det. Norske makthavere mot vanlige norske og tydeligvis helt ”rettsløse” eldre borgere. Virkelig noe å være stolt av – eller? Så snakker de samme makthaverne om ”despoter” og ”maktmisbrukere” i andre land på vår klode. Snakk om stinkende dobbelmoral.