Hørt om kortreist mat?

Publisert 14.2.2024
Foto: Colourbox

Debatten 6.2.2024 ble man ikke så mye klokere av denne gangen. Organisasjonene skjønte nok ikke formålet som omhandlet debatten, og som man burde kommet med mer fornuftige svar på spørsmålene for.

At man legger opp til (slik man kunne se det) at man regulerer for tider med lite av ditt eller datt av produkter i matvarebutikker, ser man hva som er innlysende. Det ene hjelper den andre, og så er det kunder som skal svi. Noen steder men ikke over alt. Er dette til for å forvirre landets kunder, så bør nok flere av kundekretsen som har muligheter ta egne grep.

Når der finnes så mange mindre gårder som ligger brakk og noen er til salgs, så grip da sjansen. Da har du noe å ty til om det kniper hardt nok. For eksempel, i Hamarøy, så er der en gård som ser litt shabby ut, men det går det an å få gjort noe med. Den ligger ikke langt fra E-6, en km nord for Innhavet, hvor man kjører av til venstre m\ned til et sted som heter Hillingan.

Det medfølger naust m.m. og det sier meg (som kjenner området), at her har man også både jakt og fiskemuligheter. Jeg har vert på tur i dette området og det er idyllisk, stille, og fine strender å bade i på sommeren. Her er det også muligheter for hytter for sommerutleie om man skaffer et par båter til. Skole er på Innhavet, men kan fort bli flyttet til Drag og da vil det gå skolebuss.

Innhavet har et anlegg for laksesmolt og denne bedriften er ganske stor og der trenger de nok mer folk i jobb. Huset på denne eiendommen er et sånt Sveitservilla-stil og har nok noen regler som Hamarøy som kommune setter høyt, vær obs på det. Dette har vert et staslig hus i sin tid. Det fortjener «en rett behandling» til å bli tilbakeført i sin rette stand, som kan gi en muligheter for det man ellers ser muligheter for.

Det er dette som handler om mat som er utgangspunktet når man ser at der er for lite mat i omløp. Da er man selvhjulpen i det meste. Ikke langt unna finns en sau- og kjøtt-bonde som sikkert gir noen råd. Man bør ikke i Norge sørge for at det er tomt med både egg og melk, poteter eller grønsaker. Her er der muligheter i fleng i nord, kortreist mat heter dette. Hvorfor ikke selge en del selv?? Fullt mulig det.

Ellinor Nerbø