Høsten betyr økt aktivitet i barnevernet!

Molde. Publisert 25.10.2016
Av Ellinor Nerbø
Illus.foto: Colourbox

Det er nå engang slik at for hver eneste høst så ser man at aktiviteten til norsk barnevern er oppadgående for hver eneste høst, og mest jo nærmere julen man kommer.

Riktignok er barnevernet aktive hele året, men man ser økende aktivitet fra oktober og frem mot juletider. Dette gjentas aldri nok har jeg inntrykk av, for hvert eneste år ser man denne trenden. Jeg kan se at her har man med økonomi å gjøre.

Tomme stoler ved bordet

Har man nesten tømt «budsjettet» og må ha mer for å få dette til å gå i hop, ved å ha flere «uløste saker» å henvise til? Nesten som om man må vise til dokumenterte saker som man ikke har undersøkt «grundig nok», for at man skal få mer penger, men barna dette gjelder ikke er så farlig med, heller ikke disse sine familier? Derfor har man sånn «nesten over natta fått flere saker enn «man klarer å undersøke»? Derfor trengs det mer penger og ressurser. Dette utgjør en større aktivitet frem mot jul. Attpåtil får man knekt noen familier før julen setter inn.

I tiden som nå står foran oss, må vi regne med at dette året blir det enda flere som har noen stoler tomme ved noen’s middagsbord denne julen også. Man kan stille seg spørsmålet om også norsk barnevern er innstilte på at julen skal avviklers for godt for dem som enda feirer denne julehøytiden, og fryder seg over alle de familier som de har ødelagt dette for. Et spørsmål henger da i luften. Hvordan feirer de selv denne «høytiden», som det ser ut for at flere og flere avstår fra? Jeg lurer da på om hvor mange barnevernere som denne julen som kommer, klarer å holde seg edrue nok, eller sitter de også da og spekulerer på hvem de skal ta på nyåret?