Publisert 1.11.2021
Foto: Colourbox
Syns man at strømprisen nå forblir for høy og regningen flyr til himmels, så bør man kanskje tenke på å gå til innkjøp av mye grovt salt. Hvorfor det tenker du vel nå. Har du kjøtt( ferskt kjøtt), også i fryseren, så kan det saltes ned i egnede baljer. Det samme gjelder ren fisk. Disse kan vannes ut når man skal bruke det. Dette er gamle metoder for matoppbevaring. Man sparer også en del frysekapasitet. Men som jeg også har nevnt, kan det i vinterens snøføyk brukes isoporkasser (gjerne inni en putekasse) når det er svinekaldt ute, over ti minus og snø så det holder. Grav det ned «i tide» som det heter…men HUSK på hvor. Da har du et «hjelpemiddel» du kan klare deg på om du må innskrenke på strømbruk. Men dette må være frossent fra før når du pakker maten slik. For å holde lengst mulig, pakk maten i minst to aviser og tape det igjen.
For ikke å bruke strøm i matlaging, kan man også på greie dager ute bruke bålpannen. Men skaff en jernplate eller en steinhelle å legge på grill-listen. Da kan du koke på den og bære maten inn før serveringen. Det gjelder bare å tenke kreativt og bruke «spekulatoren». Enn så lenge så har man også muligheten for gassvarmeovn, men sørg for en grei lufting slik at dette ikke får for tett luft. Altså! Tenk hvordan dette virker best. NÅ sies det at strømprisen vil holde seg høy i hele Europa, og Norge blir nok ikke noe unntak. Vi må vel belage oss på en svært høy pris, høyere enn hva EU har. Vent å se om jeg får rett.
Ellinor Nerbø.