Høyesterett har talt. (Grunnloven har gått ut på dato?)

Publisert 1.11.2023
Foto: Sfm.no. (Innfelt: Wikipedia)

Høyesterett har altså enstemmig vedtatt at ACER-avtalen ikke strider med menneskerettighetene. Altså betyr det at man i Norge da må belage seg på svært høye priser på strøm, og at lommeboken tømmes for penger så det holder? Altså man er da (for noen, kanskje de fleste) å skaffe seg en alternativ varmekilde, kokemuligheter etc.

Hva sa jeg ikke, selv om jeg syns at her har selveste Høyesterett ikke sett at dette rammer mange som ikke KAN holde varmen på andre måter enn ved bruk av strøm, og som man tømmer kontoen sin for! Altså, det betyr vel da at før vinteren slår inn for fullt bør man gå til innkjøp av thermodress og Oluf-lue, ullvanter etc. Man kan jo (som før sagt) ty til bålpannen der dette er naturlig, eller en gassgrill om man har en veranda (der sånt kan være lovlig), der man hører med borettslaget om saken.

Det er vel i store boenheter at problemer kan bli størst. En grue ute i snøen er nå en ting, men så er det dette med sikkerhet og miljø også da. Det er nok alltid noen som vil klage. Hva med en gasskomfyr sånn i tillegg? Eller en ovn i samme kategori sånn på tampen, sånn for å holde varmen? Har vi snart kommet dit hen at Grunnloven kan kastes på ST Hans-bålet? Har grunnloven gått ut på dato?

Ellinor Nerbø