Høyre og Arbeiderpartiet elsker bompenger

Publisert 6.3.2024
Arkivfoto: Sfm.no (Fra Trøndelag)

Bystyremøte i Kristiansand onsdag den 28. februar, ble en trist dag for bilistene og næringslivet i Kristiansand kommune. Flere bomstasjoner og økte bompenger i og rundt Kristiansand – medfører at privatøkonomien til folk blir dårligere – og at mange arbeidsplasser vil gå tapt.

Bystyresaken om: Samferdselspakke for Kristiandsregionen fase 3 – justering av plassering av bomstasjoner er dessverre et trist bevis på dette. At Kleppelista sitt forslag om å avvise og forkaste dette forslaget bare fikk 15 stemmer taler sitt tydelige språk: Fakta er at det store flertallet i Kristiansand bystyre med Høyre og AP i spissen – elsker bompenger.

Hvem av alle de som i dag handler og jobber på eksempelvis Sørlandssenteret vil forsette å reise dit – når det å handle og jobbe i sørlandsparken nå vil medfører store ekstra negative økonomiske kostnader gjennom nye bomstasjoner og rushtidsavgift?

At Høyre i Kristiansand med ordfører Mathias Bernander, er med på dette «landeveisrøveriet» er skuffende og trist. Og dette i en dyrtid som stadig tar knekken på flere av det norske folk – uten at partiet Høyre sier stopp!

Vidar Kleppe
Bystyrerepresentant for Kleppelista i Kristiansand