Høyres reformer er å ”rive ned”

Publisert 14.1.2018

Av Wilfred Høsteland
Foto: Wikimedia 

Vi har hatt drøye fire år med Høyre-dominert politikk her i landet. Det er et manipulerende parti, hvor nedrivning av goder og tradisjonelle funksjoner kalles reformer. Når Høyre bruker ordet reform betyr det å rive ned noe som har fungert godt gjennom årene, men som «må» bort av forskjellige merkelige «grunner». Og selvsagt – konservativ politikk tro – er det i første rekke dem som står svakest i samfunnet som får lide. 

Siste fremstøt i så måte fra Høyres helseminister er å frata mennesker med tannlegeskrekk den støtten de hittil har hatt. Unge har stått frem – som ikke har hatt tannlegebehandling i løpet av de siste 10 årene – og forteller at de må låne store beløp for å kunne få tannlegebehandling når smertene etter så mange år har blitt uutholdelige. En annen side er jo at så vidt vites er tennene og munnen i sin helhet også en del av kroppen, så hvorfor denne kroppsdelen ikke gjelder m.h.t. bistand fra NAV, da kan man jo lure på hvordan i all verden et slikt meningsløst system egentlig kan ha oppstått?? Noen politikere har kanskje vært så løsmunnet at munnen har løsnet fra resten av hodet, og slik blitt en selvstendig del av kroppen som ikke kommer under NAV-systemet? Ja man kan sannelig spørre.

Det ser ut til at jo rikere landet blir – jo mer olje- og gass-inntektene strømmer inn, jo mindre råd får vi til å hjelpe de som står svakest i samfunnet, og jo mer skal der også ellers kuttes ned m.h.t. bevilgninger. Jeg sikter bl.a. til alle de før omtalte Høyre-reformene som etter hvert er kommet opp i 1-2 dusin i antall. Høyre lytter ikke til protester fra dem som vet bedre enn partiets folk – Høyre bare valser over dem i troen på egen fortreffelighet! Den fortreffeligheten skal man imidlertid lete temmelig lenge etter for å finne.

Jeg – og mange med meg – tror vi har rett når vi lurer på om det er innvandrings- og bistands-budsjettene (til utlandet) som nå er blitt så gedigne at det mer og mer rammer våre egne? Jeg tror spørsmålet er fullt berettiget – fordi det er en del av sannheten! Hvorfor tør ikke våre politikere å legge frem disse tallene i sin grufulle helhet? Selvsagt fordi tallene er så store at det – normalt sett – ville kunne føre til en folkereisning mot Stortings- og regjerings-politikerne. Alle vet at pengene sitter umåtelig løst når statsråder drar utenlands med sine enorme sjekker til de mest vanvittige prosjekter både i Øst-Europa, Midtøsten og Afrika, for å nevne noe. 

Norske politikere inkl. regjeringen vil fremstå som store og gavmilde utad overfor omverdenen. Nå er det på tide at disse oftest korrupte bistandsmottagerne får vite hvor lite våre egne borgere tilgodeses m.h.t. midler vi selv har krav på! Men innvandrerne kjenner sine «rettigheter» og får tydeligvis rikelig av midler til ethvert ønsket formål. Her har endatil det såkalte «verdikonservative» partiet Høyre hengt seg på. Det ser dessverre ikke ut til at der er stort tilbake av omsorgen for våre egne slitere – i et søkkrikt land hvor velferden er på full fart mot oppløsning – vel og merke for etniske norske borgere! Også det er Høyre-politikk.