Hva driver politikerne på med?

Publisert 8.4.2018

Av Terje Haugom MOD
Foto: Colourbox

Norge har i mange, mange år vært inndelt i fylker med gode navn og fungerende administrasjon. Fylkene har på samme vis vært inndelt i kommuner, med gode navn som har festet seg i nordmenns sinn og sjel. Den sittende regjering har fått den fikse idé at kommuner skal slås sammen, og fylker skal slås sammen. En heftig strid er resultatet, hvor det strides om nytt navn på enhetene, og hvor administrasjonen skal ligge. Gode naboers vennskap knaker og knirker.

Striden vedr. Troms og Finnmark f.eks., og om fusjonen mellom Sogn & Fjordane, Hordaland og Rogaland skal hete Vestland eller Vestlandet. Om så galt blir resultatet, skal navnet selvsagt være Vestlandet!

Denne regjeringens iherdige anstrengelser for å rote i vepsebol med illsinte innvånere, er mer egnet til å skape harme og dyp frustrasjon, enn goodwill hos folket. Dersom det å «spare» utgifter til et – i regjeringens øyne – for stort byråkrati, – som egentlig er ganske innlysende, – så bør de virkelig tenke seg meget godt om! Hvorfor skal gode forordninger – like gamle og velfungerende som Norges fjell – ALLTID endres og omkalfatres? Når det som er fra før fungerer så knakende godt som det gjør!

Og regjeringens tid vil garantert være omme i 2021, eller før, dersom de nå gjør alvor av å bryte Grunnloven og det den sier om å avstå norsk suverenitet og kontroll over nasjonens ressurser til fremmede makter – som EU. «Kunnskap skal styra rike og land» er kloke ord fra en av våre fordums virkelig store og ekte nordmenn. Politikernes dumskap sørger for noe helt annet! Kameraderi med Brüssel kan bli en katastrofe for Norge!