Hva er det Norges Bank driver med?

Åpent brev til Sentralbankens sjef, Ida Wolden Bache.

Publisert 29.12.2022
Foto: Colourbox

Etter å ha lest dine siste utsagn om styringsrenten via E24, så tillater vi oss å sende deg dette åpne brevet med noen relevante spørsmål.

1. Er et av Sentralbankens mål å ødelegge vanlige menneskers økonomi fullstendig, slik at de risikerer å måtte gå fra hus og hjem, og slik at utspekulerte bolighaier siden kan få kjøpt boligene deres, og som de siden kan selge dyrt eller leie ut med god fortjeneste?

2. Er et av Sentralbankens mål å få enda flere mennesker over på NAV, og etter som flere bedrifter nå går konkurs grunnet vanvittige høye strømpriser?

3. Skjønner Sentralbankens sjef at jo høyere styringsrenten blir, jo høyere blir prisene på det aller meste her i landet, og da stiger også inflasjonen?

4. Skjønner Sentralbankens sjef at jo mer renter og priser stiger, jo større blir lønns- og pensjonskravet ved vårens kommende oppgjør?

5. Kan Sentralbankens sjef nå ta sitt lovpålagte medansvar, og sørge for at det ikke blir enda kraftigere prisøkninger og økt inflasjon i landet vårt?

Med vennlig hilsen
Samfunnsmagasinet

Svar kan sendes [email protected]

Kilde: https://e24.no/norsk-oekonomi/i/15qyjK/sentralbanksjefen-ikke-gitt-at-rentekjoeret-stanser?referer=https%3A%2F%2Fwww.vg.no