Hva feiler det dem egentlig?

Publisert 27.5.2019
Foto: Sfm.no

MDGs leder i Oslo Lan Marie Nguyen Berg, står frem må partiets landsmøte 25.mai og sier hun elsker bomringen og at den er rettferdig!! Lurer på om «jentungen» har lest om eller snakket med alle de tusener som har fått redusert sin økonomi betydelig, og som må betale bompenger for å kunne kjøre til butikken å handle dagligvarer? Og alle dem som ikke lenger ser seg råd til å kjøre ungene til/fra fritidsaktiviteter? Denne lan-jenten må ha isolert seg totalt fra virkelighetens verden – i likhet med hennes meningsfeller i samme partiet.

Så har vi denne svenske jentungen på 15-16 år, Greta Thunberg, som har oppviglet en hel verden til å skulke skolen for å demonstrere for miljø. Skulkingen har spredt seg verden over – og jeg tviler sterkt på om så mye som halvparten av dem som «streiker» fra skolen gjør det for å fremme miljøet. Her ser de nok en flott mulighet til å slippe undervisningen noen timer og gå ut på by’n for å slå seg løs med mer eller mindre meningsløse plakater og slagord.

Noen få har klart å hjernevaske den oppvoksende generasjonen med et miljø-hysteri som bare kan beskrives som sykt – helt vanvittig. Her i landet innbiller de seg visstnok at Norge skal redde verden ved å stoppe oljeboring, stoppe biltrafikken, etc.etc. Det blir omtrent som det velkjente ordtaket «som musepiss i havet».

På tide at noen vettuge mennesker – også internasjonalt – prøver å snakke disse umodne tulle-ungene til fornuft. Noen kan jo starte her i landet hvor bl.a. Miljøpartiet De Grønne (ofte med rette kalt Miljøpartiet De Gærne) og advare de unge mot å la seg lure til å stemme på et slikt useriøst og fordummende parti som ellers ikke har noen politikk!

Wilfred Høsteland