Hva «feiler» det Norge?

Publisert 30.10.2020
Foto: Colourbox

Er det ikke slik at man ikke vet hvordan man skal te seg i en pandemi, så er det at man ikke heller har nok vaksine for den «vanlige, årlige influensaen» som man vaksinerer for. I denne pandemien er det vel viktigste at man har nok av vaksine for «høst/vinter-influensaen, men nei nå mangler det dette også. Man skal til å rasjonere på influensavaksinen. Dette skjer i rike Norge…hvor «rik» er vi da når man ikke har det man trenger av dette heller??

Så kan man se på hvordan mennesker ter seg i pandemien. Noen vet ikke hvor lang en meter er heller for tiden? Så enkelt kan det gjøres at man i det minste ser sin egen kroppshøyde og bruker den som en rettesnor, selv om noen er bare 1,5 m i høyden og andre ser ut til å være to? Men dette bør da kunne være så enkelt som det.

Smitten som nå er i sterk økning gjør heller ikke folk skremt. Man bryr seg liksom ikke. Aldri før har det vert solgt så mye «sprit-varer» som i denne tiden, samt munnbind. Når man ikke som helsemyndighet har nok vaksiner for det man kan vaksinere mot, hvordan står det da til med resten av Medisinaldepoet vårt? Snart tomt  også av andre ting? Og vi som skal være «verdens beste land å leve i». Stemmer det? Sannsynligvis ikke.

Ellinor Nerbø

Redaksjonens merknad. At mange mennesker i Norge er helt likegyldig overfor dette særdeles farlige viruset, er direkte skremmende. Man skulle i det minste kunne forvente at godt voksne mennesker, hadde mer vett i toppen enn vimsete ungdommer som faktisk leker med livene sine. De reagerer ikke før de selv ligger der med nesen i været, tilkoplet alskens medisinsk utstyr for å redde deres liv. Og hva koster denne likegyldigheten samfunnet? Det er allerede snakk om mangfoldige millioner. Du som vanlig skattebetaler, du som ikke hører eliten til, vil omsider få regningen i form av økte skatter og avgifter. Så bruk det vettet du har fått utlevert og spill ikke russisk rulett med andres liv. Red.