Hva finner mediene av verdistoff?

Publisert 2.7.2018
Av Wilfred Høsteland
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Etter siste ukers såkalte «pride-parader» – som forøvrig burde skifte navn til shame-parader – spanderer både aviser og NRK og TV2 uhyrlig mye plass til det jeg våger å kalle svineriet.  Når man ser på en del av de mer eller mindre halvnakne deltakerne og deres syke oppførsel i paradene, kan man sannelig lure på hva mediene finner av verdistoff. Det gjør det hele så mye mer uhyggelig når man ser fremstående politikere og endatil politifolk i uniform delta med viftende «regnbueflagg», kan man også lure på om dette egentlig er tillatt – i uniform. Jeg mister en god del respekt for politiet etter dette. Å miste respekten for kjente politikere som deltar, slipper man, – den respekten er jo borte for lengst – også av en rekke andre årsaker!  Men at deres deltakelse i nevnte parader øker den stadig økende politiker-forakten, er det jo ingen tvil om.

Jeg skrev for noen uker siden et innlegg til Bergens Tidende, som merkelig nok tok det inn uavkortet. Jeg bemerket at det var høyst upassende at 2 av flaggstengene foran Bergen gamle rådhus var forsøplet av regnbueflagg – med et norsk flagg i midten. Jeg bemerket også tidligere at å bruke et «regnbueflagg» til og med på Bergenhus Festning er å begå et temmelig drøyt overtramp. Jeg kan jo tilføye at det ble skikkelig baluba etter mitt innlegg i Bergens Tidende, – noe jeg moret meg kongelig over! Bergensavisen var selvsagt redd å ta inn det innlegget også – som så mye annet. Den avisen har jo ikke lenger en virkelig redaktør – men en redd aktør! Som regel har for øvrig også Bergens Tidende en slik redd aktør, så jeg betrakter det som en hyggelig glipp at mitt innlegg kom på trykk.

Norske medier er bevisst med på å spre en trend i tiden som for en del årtier tilbake var straffbart – noe det etter min mening fortsatt burde være. Det er ytterst synd på barna – bl.a. i barnevogner – som blir tatt med i disse skitne paradene. Slike barn kan man vel regne med får visse psykiske problemer når de vokser opp med såkalte to foreldre av samme kjønn. Det er jo selvsagt ikke foreldre men et svært ufint bedrag. Ungene blir altså opplært i at det unaturlige er helt ok. – at visse elementer i samfunnet kan opptre nærmest uanstendig i offentlige parader og endatil bli tiljublet av hodeløse sympatisører. Å se på disse paradene er et effektivt brekningsmiddel. Så slipper man lenger å kjøpe noe slikt på apotekene. Det er bare å kjøre eventuelt opptak fra homoparadene!

Redaktørens merknad: Det hersker mange delte og ulike meninger om disse årlige Pride-paradene, egentlig en amerikansk oppfinnelse som så mye annet som Europa siden har apet etter. Mange heterofile mennesker har gitt uttrykk for at de føler seg direkte støtt av slike parader, mens andre heterofile derimot ikke bryr seg og ser ei heller på dem. En god del mennesker rundt om i verden reagerer også på implementeringen av gay-pride kunnskap allerede i barnehagen. Noen heterofile foreldre synes at det er helt ok, mens andre foreldre ikke vil at barna deres skal lære om slikt. Og da gjenstår spørsmålet om hvem det skal tas hensyn til, de heterofile foreldrene som er imot dette eller de som er for slik undervisning. Mange mener at homofilt og lesbisk levesett hører hjemme i de voksnes verden, ikke i barnas. I den senere tid har det også blitt gitt offentlig uttrykk for at lesbiske og homofile har gått altfor langt med sine krav, og at disse pride-paradene burde avvikles da de har mistet sin egentlige mening. Red.