Hva har du i kjøleskapet ditt?

Publisert 31.1.2022
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Det er ikke måte på hva staten prøver seg på ved hjelp av statlige organer. Nå skal altså Mattilsynet inn i hvert hjem for å «undersøke» hva du har i kjøleskapet ditt, og hva du har i fryseren din. Jeg lurer på hva hensikten er? Skal man undersøke om flere kan tvinges til et mer vegetarisk kosthold som skal bestå av larver, andre insekter og «krokkodiller»? Altså litt satt på spissen, men man ser jo klare tendenser til dette når man i Oslo, i offentlige arrangementer, skal servere mer av vegetarisk mat enn annen mat som da må «spesialbestilles» om man ønsker en biff?

Man ser jo tendenser til mer og mer overformynderi, pakket pent inn i silkepapir, og hvor man «anbefaler» mer utstrakt bruk av frukt og grønt, men  som ikke egentlig bør påtvinges hvor man har muligheten til selv å bestemme den slags. Men når man legger opp til en tilnærmet tvang av vegetarisk mat som kan inneholde mye rart , så ser man hvor man legger tankegangen i matforrådet til folk. Derfor så vil man nå bruke Mattilsynet for å se hva folk har i kjøleskap og fryser.

Jeg spøkte med en bekjent med at da møter jeg dem i døren med et godt gammeldags kjevle, og kjeppjager dem dit pepperen gror, for pepper er jo et krydder, og det også må vel dyrkes ette sted? I alle fall hit kommer de ikke inn døra! Jeg kjøper det kjøttet jeg vil. Skaffer viltkjøtt om jeg vil, fisker den fisken jeg kan få, lager hjemmelaget fiskemat om jeg vil, og jeg spør ikke noen om den slags! Setter poteter og annet om jeg vil. Det skal ingen få stoppet!

Ellinor Nerbø

Redaktørens merknad: Har ledelsen i Mattilsynet lest den norske Grunnloven, eller vet heller ikke denne offentlige instansen om at vi har en slik lov, og som gjelder Kongeriket Norge, og en lov som står over enhver annen lov. Dette heter det i grunnlovens paragraf 102: » «Enhver har rett til respekt for sitt privatliv og familieliv, sitt hjem og sin kommunikasjon. Husransakelse må ikke finne sted, unntatt i kriminelle tilfeller». Det får da finnes grenser for offenlig maktmisbruk. Red.