Hva må skje nå?

Publisert 8.9.2018
Av Terje Haugom DEM
Foto: Sfm.no

Det er 2 ting som kan få vanlige, tenkende individer i Norge til å gruble seg syke av:

1) Når olje- og gassproduksjonen går så det kviner, – HVORFOR må da pumpeprisen til oss nordmenn følge «prisene på verdensmarkedet»? Hvorfor er det så komplett umulig for finansminister Siv Jensen å strekke ut en hånd til norske bilister og næringsdrivende, ved å sette literprisen på diesel og bensin til 12 kroner literen – landet rundt?

2) Og når Oljefondet og avkastningen når slike høyder, at kalkulatorene ikke har nuller nok, – HVORFOR i Herrens navn må vi da betale bompenger? Uten at det merkes noe særlig på kassa-beholdningen har Norge råd til å anlegge 4-felts motorvei fra Oslo til Kirkenes, mellom alle de større byene i Norge, ny dobbel tunnel-trasé for E-16 Bergen-Voss, dobbeltsporet jernbane fra Fauske til Kirkenes, Oslo-Bergen osv. osv., UTEN å ta inn en eneste krone mer i bompenger!

Hvorfor «spare seg til raka fant», som vår alles Carl I. Hagen så korrekt uttrykte det for noen år siden? Kan dagens regjering tenke seg å bli husket som den regjeringen som faktisk avskaffet landeveis-plyndringen, reddet vanlige folks økonomi, og hjalp et presset næringsliv – nettopp ved å fryse drivstoffprisene til akseptable 12 kroner literen – uansett type og hvor i landet, – og innså at å fjerne samtlige bompenge-systemer i Norge ville være en enorm lettelse for norske borgere flest? Og så innse at olje og gass til utlandet kan selges til «verdens-markedspris»?

Ved å gjøre disse to markante endringer i norsk økonomi, vil nordmenn flest bli lykkeligere mennesker, mer fornøyde med rikets tilstand, vise mer respekt og tillit til Storting og regjering, – og så vet de med sikkerhet hvem de vil stemme på ved de kommende valg!