Hva nå folkens?

Publisert 18.12.2023
Foto: Colourbox

Kan man være sikker på at ikke rentene går mot enda nye høyder? Jeg er ikke så sikker på at toppen nå snart er nådd. Har nå folk innsett at om man har et lite småbruk uten gjeld på, nå kan bli en redning for noen for dem som eier sånt? Blir man kastet ut fra egen bolig med lån på, så kan et slikt være en nyttig ting å ha i bakhånden, dvs. dersom man blir nødt til å flytte på seg på grunn av for høy prisstigning, og at rentene går til himmels, og at selv strøm og mat også flyr høyere enn man noen gang ville tro skulle skje?

Man kan saktens (for de med mindre lån) som også kan kreve mer av deg, så har du anledning til å leie dette ut om du da ikke er i en situasjon at du må selge. Da er du ute på glattisen. Selv om dine utgifter når noen høyder du ikke regnet med, så har du likevel noe å gå på om du har en jordlapp du kunne bruke. Da er vel noe av mat-forrådet ditt noe du selv har muligheter til å besørge, tenker jeg. Alle monner drar heter det jo, og noen steder kan man spare om man har anledningen.

Leste ett sted at det snakkes om å kutte helt ut med julen, den koster visst litt for mye. Da kan man vel også kutte påsken, pinsen, og også sommerferien i samme slengen? Synes jeg ser folket om noe sånt kommer på trappene, det blir ramaskrik. Kan man da bare tenke enda lengre at man kutter ut barnebursdagene, større runde selskapsdager som 50-års-selskapene osv.? Hvorfor da i samme slengen ikke legge Norge helt dødt?

Når man først legger i vei om julen som svært mange samler familien til en koselig tid? MEN. Så har man de som da ikke har denne «koselige muligheten», som er utestengt fra slike kosestunder som også gjelder barnebursdager etc.? Heller ikke får gi de gavene man ville? Ja, verden og også Norge har noen digre svin på skogen! Noen som mener det motsatte?

Ellinor Nerbø.