Hva var galt med taste-mobilene?

Publisert 29.3.2019
Foto: Colourbox

For den som synes verden allerede er mer enn full nok av moderne dippedutter, og attpåtil er litt skjelven på hånden – noe som ofte følger med i godt voksen alder, – er de gode, «gamle» tastetelefonene absolutt å foretrekke. Noen fabrikat – som f.eks. DORO, – har taste-modeller med 4G.

Undertegnede har en SONY Experia ZX1 smart-telefon. Det «smarte» med den er all tiden som går med til å fjerne alt reklamebosset som kommer inn via G-mail døgnet rundt. Og har du en samtale i gang, og har glassplaten inn mot øret, så er det nyhetsbilde eller reklame der du skulle legge på etter samtalen. Så for å få lagt på, må en av og til ty til å slå av telefonen. Jeg vet at det er min egen feil som den dippedutt-kløne jeg er. Den smarte telefonen bærer sitt navn absolutt med rette! Skrive meldinger med skjelve-finger, er en tidkrevende affære!

Nei, den gamle NOKIA 301 – DET var mobil, det! Men nå skal jo 3G-nettet stenges i 2020, akkurat som da de tok fra oss FM-radioen! Hvorfor i huleste svarte skogen må alt slikt gå så forferdelig fort da? Nå står 5G-nettet for døren og da skal jo alt bli SÅ mye bedre og raskere! Og jeg spør: Hvorfor? Takk og lov at jeg har sikret meg en DORO taste-mobil med 4G! Smart-telefonen har snart utspilt sin rolle her i huset! Nyheter og den slags får vi både på TV’en og PC’en! Det må da være herlig av og til å slippe å være oppdatert på alt mulig til alle døgnets tider! Og så håper jeg at 4G får være i fred noen år!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.