Hvem eier våre oljemilliarder?

Publisert 19.8.2019
Foto: Colourbox

På hvem, og til hva er våre over 9 000 oljemilliarder egentlig beregnet? Er det eksempelvis søkkrike mennesker rundt om på kloden, organisasjoner og stater i fjernere himmelstrøk, eller er det Norge og nåtidens levende norske borgere og innbyggere, våre kvinner, menn og barn, og vår framtidige generasjon? Hvordan er det mulig å drive en slik sanseløs tverrpolitisk styring av Norge, og som igjen bekrefter at vi omtrent gir blaffen i vårt eget folk og land? Dette pågår i landet der verdiene også skapes!

Hvordan kan noen finne på å lyve og påstå at vi ikke har råd til noe? Er sannheten heller den at oljefondet vårt, egentlig bare er en gigantisk bløff på papiret, eller er det virkelig snakk om rene kroner, ører og reelle verdier? Og dersom det siste er korrekt. Hvorfor står landet vårt da fortsatt på stedet hvil på en rekke områder som det har gjort de siste 30 årene? Er det ingen i Norge som lenger kan se noe som helst? Er vi alle sammen blitt totalt døv og blind og totalt undertrykket av både staten og våre folkevalgte?

Folk flest rister på hodet og river seg i håret. (Det mange måtte ha igjen). Det kan ikke være sant det de ser og opplever. Men dessverre så er det sant. Det er fakta. Hvem klarer å vekke det norske folk opp av dvalen? Hvem skal arve våre oljemilliarder, og hvem er disse pengene egentlig beregnet på? Er de over 9 000 milliarder oljekronene egentlig det norske folks penger? Kanskje de tilhører andre stater, nasjoner og kulturer? Vi bare oppbevarer dem for disse?

Det er virkelig lov å til undre seg over hva som er sant og hva som er bløff og løgn fra fleres munn. Kanskje finnes det noen i norsk politikk som er modige nok til å gå ut å fortelle sannheten til det norske folk. For mens store deler av AS Norge går på sparebluss og delvis forfaller, hover den norske staten inn ytterligere milliarder på salg av olje. Og mer enn det staten, vi nordmenn, vi norske borger, vi slitere, hadde regnet med.

Mens president Donald Trump og flere andre toppolitikere rundt om i verden, nok engang kan sette verdensfreden i fare, så går det ganske sikkert mot en ytterligere oppskruing av bensinprisene i Norge. Prisen på 95 oktan, den miljøvennlige og blyfrie bensinen som skulle være så billig, kan komme til å koste nærmere 20 kroner pr. liter. Hardt arbeidende nordmenn, og dem som la grunnlaget for vår egen og enorme rikdom, skal igjen flås inntil beinet.

Samtidig sitter titusener av nordmenn fortsatt og gjentar unisont: ”Hva skal vi gjøre da? Det bare er sånn” Ja hva bør de egentlig gjøre? Og hvorfor må vi fortsatt ha det slik i annerledeslandet, når vi ellers er så flinke til å ape etter andre lands seder, kulturer og skikker? Og hvor er forresten din del av fellesansvaret overfor både land og folk, i landet der du både bor og arbeider?

Vi får ofte høre fellesunnskyldningen ”fare for overopphetet økonomi”, dvs. dersom noen våger å påminne våre folkevalgte og staten om å frigjøre deler av vår enorme kapital som vi tydeligvis er i besittelse av. Det er behov for midler til å bygge innskuddsfrie leieboliger til dem som ikke har råd til å skaffe seg egen bolig. Det er behov for lavere matpriser, lavere skatter, lavere avgifter, og ikke minst bort med alt som heter bompenger, billistenes straffeskatt fra avgifts-gale politikere som ikke skjønner hvor grensen går.

Det er videre behov for langt bedre forhold for våre eldre og syke, våre minstepensjonister osv. Det er behov for tusener av kilometer med bedre riks- og stamveier i Norge. Det er behov for restaurering av mange falleferdige offentlige bygninger som eksempelvis skoler, sykehus og barnehager. Jernbanen flere steder i Norge skriker etter restaurering og vedlikehold. Listen er lang. Det må bli en slutt på at den norske kua skal måtte dø om og om igjen, samtidig som gresset fortsetter å gro – langt inn i himmelen. Jeg tror neppe at Vår Herre selv liker særlig godt det han ser!

Jan Hansen, ansvarlig redaktør
Samfunnsmagasinet