Hvem hører til der eller der?

Publisert 7.11.2018
Foto: Colourbox

Er det mulig å hevde at et parti hører til der eller der? Jeg har alltid trodd at det var politikken til et parti som var og er viktig for velgerne, og ikke hvilke parti man kan sitte å «rølpe» kaffe sammen med. At lederen i KrF må ha store problemer med å tolerere et av de simpleste sleivspark en politiker kan slynge i ansiktet til en politisk motstander, og når denne motstanderen attpåtil er en garantist for skittkasterens eget partis eksistens, hadde vel kaptein Solberg intet valg.

Kvisen på regjeringens rompe, – måtte fjernes omgående, og det ble den også gjort. Partilederens ryggslikking oppetter imam – ryggen, vitner mer om et språk som har sin rot i sjarken på Mørekysten, godt blandet med skråtobakk. Hvem skulle tro at Arbeiderpartiet og Senterpartiet skulle kunne sitte i samme regjering, ikke minst med henblikk på disse to partiers historiske fortid. Dette samarbeidet har vist seg å tåle mange tøffe politiske påkjenninger, og fremstår i dag som en enhet, og likevel kan ta vare på sin integritet.

På bakgrunn av vår etterkrigshistorie, ser jeg ikke bedre koalisjonspartnere for KrF enn Ap, SV og SP. Husk at i KrF finner man tilhengere fra alle samfunnslag, uavhengig av yrke eller posisjon. Jeg føler meg overbevist om at veien KrF må gå for å gjenopprette partiet, må bli vesentlig sikrere igjennom det arbeidende folk.

Å rette opp dette KrF gjennom populismens høyborg, virker ikke særlig betryggende. Og ikke minst vil det telle sterkt hvor mange statsrådposter KrF vil kunne få i den sittende regjeringen. Sannelig ser det ut til at vi kommer til å få en ganske så spennende tid fremover.

Per H Midtgaard