Hvem skulle tro at AP og SP kunne sitte i samme regjering?

Publisert 30.9.2018
Foto: Colourbox

Er det mulig å hevde at et parti hører til der eller der? Jeg har alltid trodd at det var politikken til et parti som var og er viktig for velgerne, og ikke hvilke parti man kan sitte å «rølpe» kaffe sammen med.

At lederen i KrF må ha store problemer med å tolerere et av de simpleste sleivspark en politiker kan slynge i ansiktet til en politisk, ikke motstander, men som garantist for den regjering skittkasteren satt i. Partilederens ryggsleiking oppetter imam – ryggen, vitner mer om et språk som har sin rot i sjarken på Mørekysten, godt blandet med skråtobakk.

Hvem skulle tro at Arbeiderpartiet og Senterpartiet skulle kunne sitte i samme regjering, ikke minst på disse to partienes historiske fortid. Dette samarbeidet har vist seg å tåle mange tøffe politiske påkjenninger, og fremstår i dag som en enhet, og likevel kan ta vare på sin integritet,

På bakgrunn av vår etterkrigs-historie, ser jeg ikke en bedre koalisjonspartnere for KrF enn Ap Sv og Sp. Husk at i KrF finner man tilhengere fra alle samfunnslag, uavhengig av yrke eller posisjon. Jeg føler meg overbevist om at veien KrF må gå for å gjenopprette sin stilling, må bli vesentlig sikrere igjennom det arbeidende folk.

Å rette opp dette partiet gjennom populismens høyborg, virker ikke særlig betryggende. Og ikke minst vil det telle sterkt hvor mange statsrådposter KrF vil kunne få i disse regjeringene. Sannelig ser det ut til at vi kommer til å få en ganske så spennende tid fremover.

Per H. Midtgaard