Hvor ble det av demokratiet?

Publisert 13.9.2021
Foto: Generasjonspartiet

Jeg vil på vegne av alle «de andre» partiene henvende meg til et magasin som jeg vil påstå er et av få som er såpass demokratiske at de vier spalteplass til alle som har noe på hjertet. Så først og fremst; TAKK for at dere eksisterer og er med på å gjøre en forskjell… Mitt innlegg som leder av Generasjonspartiet i Lillestrøm Kommune vil her gi svar til alle dere store partier som sier at vi har et demokratisk land og alle andre media, aviser og tv-kanaler som fratar «de andre» partiene retten og muligheten til å komme til ordet….

«DEMOKRATISK SVIKT I NRK’S VALGKAMPDEKNING» kunne vi lese om i nettavisen her om dagen. Her stilte de største av «de andre» partiene seg bak påstanden og vi i GENERASJONSPARTIET stiller oss selvsagt også bak dette siden vi tross alt stiller liste til Stortingsvalget i både Akershus og Hordaland valgkrets som er 2 store valgområder.

Vi kunne lese for en uke eller to siden i vår lokalavis, RB, under meninger at et av «de andre» partiene hadde utrykt sin misnøye over å bli ekskludert i skolevalget i vårt fylke noe vi var så enige i at vi da klagde det inn til både vår fylkeskommune og til Departementet om hvordan alle vi som stilte lister i de ulike valgdistrikt OGSÅ ble ekskludert fra skolevalget. I vår valgkrets, Akershus, var kun de 9 største partiene som fikk fremme sitt budskap. Departementet har ikke engang giddet å svare oss og beviser dermed tydelig at demokratiet er sterkt svekket i vårt langstrakte land.

Vi vil også få påpeke at aviser, både landsdekkende og lokale, nedprioriterte «de andre» over hele linja under hele valgkampen. Noen steder fikk man inn noe under «mine meninger», men det ble lite fokus på hva de enkelte mindre partiene faktisk hadde gjort for «mannen i gata» siden man startet opp sine respektive partier i protest med de nåværende store som glatt kan kjøpe seg vei opp og frem på en helt annen måte. På den måten vil man heller sjelden klare å karre seg oppover. Ytringsfriheten er allerede sterkt kneblet her til lands og når det virkelig gjelder så skal det ties…Som eneste fremmøtte av «de andre» på valgstand på Strømmen Storsenter skal sies at vi fikk lov til å delta i partidebatten selv om vi ble nedprioriter til fordel for de store når man hadde innspill til det de sa..

Hvor ble det av demokratiet og opplysningsplikten? Det er jo ikke noe rart folk ikke tror det lønner seg å stemme «de andre» når de blir blokkert fra omverdenen. Hvordan kan vi i «de andre» partiene, som ser at de store partiene svikter år etter år uansett hvilken farge de gjemmer seg bak, kunne gå til kamp og starter partier for å gjøre en forskjell når vi ikke får komme til ordet? For meg så virker det som at vi; «de andre», er den store stygge ulven og at disse store partiene er redd oss, nettopp fordi det er vi som kan gjøre en forskjell om folk hadde blitt opplyst om at vi finnes i stedet for å «stenge oss ned i en mørklagt kjeller å kaste nøkkelen».

Ja da, det er mange som mener at det ikke nytter å stemme på de små partiene. Men, hadde alle dere der ute som klager over at dagens store partier ikke fortjener deres gjentatte tillitt år etter år, eller dere som stemmer det av gammel vane selv om partiet deres både har sviktet gang på gang eller til og med endret sin politikk uten at dere selv enser det i rein blindhet eller kanskje til og med naivitet faktisk stemt på oss «de andre» ja, da hadde det faktisk nyttet. Så kanskje er det ikke bare de store partiene som er redde for oss «de andre», men «en hel» befolkningen. For hva skulle de gjort om det endelig kom noen partier til makta som faktisk ønsket å gjøre en forskjell fra det som har vært og ikke fungert tilstrekkelig tidligere, slik at faktisk ALLE der ute hadde følt seg ivaretatt?

Vel denne gangen er det nå for seint siden valget er i dag, den 13/9-21. Vi får bare håpe at det ikke er for seint for all fremtid, men at dette kan vekke dere for fremtidige valg. Men kom i alle fall ikke å klag, når dere alle som har sagt det ikke nytter igjen vil se at det de trodde på var det som faktisk ikke nyttet. I stedet burde dere stått samlet å stemt på «de andre» for å signalisere til de store partiene at det ikke lenger er greit slik de har fått holdt på i alle år, med svik og brutte valgløfter i enda en periode…

Vi har bare en ting å si til dere som KUN har gitt taletid og spalteplass til de partier vi allerede kjenner for godt til; «SHAME ON YOU ALL»!!!

Med vennlig hilsen
Cayza Del Carmen
(Leder GP Lillestrøm)

Redaktørens kommentar: Det skulle bare mangle at lovlig registrerte politiske partier i Norge ikke skulle få spalteplass hos oss. Skal norske medier påberope seg å være demokratisk, ja – så får de vise det i praksis. Det har majoriteten av norske MSM så langt ikke vært i stand til å vise. Det beror mye på viljen fra redaktørene og press fra eierne (investorene) og bevilgende politikere. At selv NRK ikke viser mer respekt for mindre politiske partier er en skam. NRKs eksisterer grunnet mottak av offentlige skattemidler fra alle ytere  i det norske samfunnet. Av nevnte årsak burde NRK leve opp til sin mediaforpliktelse som allmenn kringkaster. Det samme gjelder TV2 og en rekke andre norske medier som mottar offentlig pressestøtte, noe ikke sfm.no gjør. Jeg sier som innsender: Shame on you all!! Red.