Hvor blir unge Moldensere av?

Molde. Publisert 10.12.2017

Av Ellinor Nerbø
Foto: Colourbox

Lokalavisen i Molde-området (Romsdals Budstikke), hadde et innslag om at både politistasjonssjefen og barnevernslederen nærmest etterlyste de unges uteliv. ”Hvor er ungdommen” var overskriften. Selv Molde kommunes varaordfører var med på denne reportasjeleken.

Det ser ut for at de ikke har skjønt at de fleste unge i dag har litt andre interesser enn hva de kanskje trodde. At barnevernslederen på denne måten vil vise bekymring for at de unge ikke lenger reker gatelangs, og i en by som snart er en død utelivs by er helt utrolig når ikke engang de voksne lengre har noe sted å utfolde seg på. For litt siden så hadde «oss oppe i åra» et sted man kunne svinge seg på.

Nå har kommunen selv lagt opp til «barnehagedans» for oss voksne, ved å tilrettelegge for bruk av kommunestyresalen for formålet, men med en begrensning i at man starter klokken syv og er slutt klokken elleve! Kan man da vente seg at de unge heller ikke har noe sted å utfolde seg på? Det snakkes om mer bruk av «privatfester», hvor man er bekymret for utagerende utfoldelser når foreldregenerasjonen ikke er hjemme? Er det slik at man har «glemt» at kua engang var kalv selv? Eller har myndighetspersonene selv «glemt» sin ungdomstid eller heller kanskje mangel på sådant?

Det blir vel ikke lenge til før enn man får oppleve at politiet og barnevernet inntar hjemmet til hvermannsen , for å se om man foretar seg noe man ikke liker? «Kontrollselskapet» skal visst ha full overvåking i samtlige hjem, det tegner til at så vil skje i følge barnevernet i Molde. Tror nok at noen i offentlige sektorer bør finne seg en psykolog!!