Hvor er de blitt av?

Kristiansund 20.9.2016
Av Hilde Ottesen
Foto: Colourbox

Folket savner i dag sterke politikere, slike som var redelige, rank i ryggen og bestemte, som også kunne være krasse. De savner politikere som hadde klare meninger og som tvang dem igjennom. De savner partier som har hele det norske folks beste i sine tanker.

Hvor er det eksempelvis blitt av det sterke partiet FrP, det som en gang het Anders langes parti som eksisterte for mange år siden? Hvor er det blitt av frøken Jensen, hun som folk trodde hadde bein nok i nesen til å kunne ta dem hun mente gjorde urett mot folk flest? Og Erna Solberg da, den definitivt svakeste statsministeren Norge har hatt.

Flaut å være norsk

Erna Solberg kan egentlig sammenlignes med Einar Gerhardsen, han som tok pengene til de såkalte tyskerbarna og brukte dem på veier i Norge i stedet. Penger den tyske stat hadde sendt til barn av tyske soldater. Hun er like flink som han til å ta fra de som har opparbeidet seg pensjoner gjennom mange år og de fattige. De er ikke patrioter slik de selv hevder, for diskrimineringen av det norske folket holder på for fullt.

Ja de har sikkert noen få hjernevaskede sjeler rundt seg, men de blir færre og færre jo mer dere roter til økonomien til det norske folk. Måten de behandler syke, uføre og eldre på er ei gru. Å la folk leve under fattigdomsgrensen på denne måten mens de selv hever lønninger de slett ikke har gjort dere fortjent til, i tillegg til at de får alle godene ved å være på Stortinget. Gratis husvære, betalt strøm osv, mens veteraner og syke er hjemløse. Det er flaut å vøre en borger i ett land som gjør slik urett mot folket sitt.

Hva med etterskader?

Jeg kjenner veteraner som har tjent landet sitt, satt seg i fare gjentatte ganger på utenlandstjeneste, som nå må gå hjemløse fordi de har opplevd å bli skadd i utenlandstjeneste. Disse menneskene får ikke pensjonen de har arbeidet omtrent livet av seg for. De får heller ikke bosted eller hjelpen de trenger fordi staten har sagt at enhver soldat, ikke skal ha hjelp når det er gått 5 år etter at de har gått ut av aktiv tjeneste. Men har de tenkt over etterskader?

Det kan ta mye lenger tid enn 5 år før de vises. Det kan ta 10 år, 15 år eller 20 år. Ting skjer ikke på det tidspunktet politikerne vil at det skal gjøre. Det er som en fødsel. En kan komme med en estimert tid ut fra de opplysninger en har, MEN det vil alltid være ukjente faktorer som gjør at barnet kan komme før dato eller etter datoen som er satt. En viktig ting er å bruke hodet. Og min mening er at det gjør ingen av politikerne nå.

En død illusjon

Det å svekke forsvaret av dette landet, er å si til andre myndigheter “velkommen inn og forsyn dere”. Vi må ha ett godt forsvar skal vi kunne forsvare oss.

Nå vet jeg at Norge har en av verdens beste elitesoldater i Telemarksbataljonen. De fleste utenlandske styrker respekterer dem og vil gjerne ha dem med på oppdrag, men slik vil det ikke være i fremtiden om dere får fortsette herje med militæret og forsvaret i Norge.

Har våre folkevalgte forresten oppdaget at til og med U-land tar bedre vare på sine veteraner, eldre, syke, og uføre enn det Norge gjør? Om de ikke har oppdaget dette bør de våkne opp fra pokèmonspillingen ei stund å følge litt med. Det var en gang i tiden jeg trodde jeg var heldig siden jeg var født norsk. Vel – den illusjonen har gått over for lenge siden. Den illusjonen er død. Norge er ikke verdens beste land å bo i. Og som politikere er de medskyldige i det.

Har ikke penger til våre egne

Når eldre sulter fordi de ikke har nok i trygd, når de fryser i hjel om vinteren fordi de ikke har råd til å ha på strømmen, eller når de handler inn katte- eller hundemat for å ha noe å spise, så er ikke Norge et land en kan skryte av. Når kreftsyke må dra til andre land for å få behandling, slik at de kanskje får litt lenger tid sammen med familien sin, og rett og slett fordi norske myndigheter synes at prisen på medisinen er for dyr, da er det noe alvorlig galt.

Når norske foreldre rømmer landet for å holde barna sine trygge fra ett destruktivt barnevern, så er det også noe som er seriøst galt i dette landet. De som kåret Norge til verdens beste land å bo i, gjorde slett ikke nok undersøkelser på dette. Det er og en annen ting våre folkevalgte glemte å tenke over, i alle fall når de fantaserte sammen ett budsjett, et som gjorde de fattige i dette landet enda fattigere, og det er at de er velgerne deres.

Ikke lenger et fritt Norge

Å sende penger til korrupte regjeringer når nordmenn sliter økonomisk, er ett særdeles dårlig strategisk trekk. Det samme er å la for mange asylsøkere komme inn i landet. På norske offentlige kontorer opplever nordmenn forskjellsbehandling hver dag. Og det vil ikke folk lenger godta. De ser at asylsøkere kommer med krav og får det de vil, fordi at de som er ansatte på offentlige kontorer er redde for å få rasisme stempelet på seg. Er det ett fritt Norge?

Når Hans Majestet ikke sier ”ALT FOR NORGE” mer, men heller HVA ER NORGE? Da begynner nordmenn å spekulere på om vi har en konge som er der for folket eller ei. Ingen respektløshet ment. Når nordmenn flykter fra sitt eget land, enten fra norsk barnevern og deres menneskerettighetsbrudd, eller for å komme seg bort fra alle innvandrerne som dukker opp og blir bedre behandlet enn landets egen befolkning, så sier ikke det så rent lite.

Redaksjonens merknad: Artikkelen er noe kortet ned. Red.