Hvor går grensen mellom hets og hederlig omtale?

Publisert 4.12.2018
Foto: Wikipedia / Wikimedia (Tore Sætre)

– Hets er aldri greit, det tar jeg sterk avstand fra, svarer Sylvi Listhaug om Ole Paus sin påstand om at Listhaug, ikke vet hvordan en «uforbeholden unnskyldning» ser ut.

Alle som kjenner Ole Paus, vet at han aldri har pakket sine meninger, og ofte spisse formuleringer, inn i vatt, og ”takk for det”.

At nettopp Sylvi Listhaug skal ha store problemer med å tolerere det som utspant seg i kirken i Bergen, er nesten utrolig. Hun påstår til og med at hun tar avstand fra hets. Jeg lurer da på hva hun kaller ”Slæikje Imamane oppetter ryddjin”, – servert til Knut Aril Hareide. Er det dette hun har lært av sine foreldre på Sjøholt?

Hun har heller ikke bedt Arbeiderpartiet om en uforbeholden unnskyldning, da hun påsto at partiet var mer opptatt av terroristens ve og vell enn landets sikkerhet. Jo – forresten, hun ble vel etter sterkt press, nødt til å entre stortingets talerstol og komme men en unnskyldning, men som sikkert satt langt inne.

Er det da slik å forstå at hun tar en klar avstand fra sine egne uttalelser. Så er jo det i seg selv meget positivt. Hun poengterte, i politisk kvarter, her for leden, at hun var bekymret for den tiltagende hatske tonen som utvikler seg i det politiske ordskifte. Og det kan vi mange som hører på debattene, skrive under på. Så Sylvi Listhaug Gjør noe med det!

Per H. Midtgaard