Hvor går vi, trengs det flere småbrukere nå?

Publisert 8.3.2023
Foto: Sfm.no

Har vi kommet dit at flere nå tenker tanken om eget småbruk nå som dagligvarene flyr enda høyere? Hvor finner man da slike småbruk for de som tenker tanken? Glade kan de være de som allerede har et slikt.. Nå blir det trangere, tyngre å handle for flere, strømprisen, hvor går den?? Rentene kommer til å gå enda mer opp, kanskje to hevinger til eller flere?? Vil da inntektene gå opp tilsvarende?

Tvilsomt. Det man kan produsere selv vil uansett gi en besparelse for sammenligning med innkjøp i butikk. Nå får vi virkelig smake «dyrtiden» som Støre kalte det for. Midt opp i det hele også annen usikkerhet som også kan få uante følger. Det har aldri vert feil å ha et lager av varer som har lang holdbarhet samme hva såkalte «eksperter» vil mene. Alt man har er beredskap og hjelper på. Likevel så skal det ikke så store «hysjet» til for å huse en sau eller andre fe, bare man skaffer seg litt kunnskap om det.

Jakt er også noe å ta med seg som kunnskap i en familie. Det er liksom ikke bare å skyte, det skal man ha både kunnskaper/skolering i og litt til. Det skal ikke så mye til før man ser at å kjøpe alt mulig ikke er påkrevet?? Jeg ser for meg at handelsstanden får tunge tider i møte på flere plan, reiselivet likeså, det dabber av når folk skal flås der også. Fikk folk med seg henne som på TV2 lirte ut av seg at folk burde GÅ mer? Syns jeg ser en turist til fots fra Kristiansand mor Nordkapp til fots i tre uker. Hvor langt går da turen? Tvilsomt om vedkommende når Nordkapp før man MÅ sette seg i et fly hjem for å nå til jobben når ferien er over? Samme om man skulle til Lofoten til fots.

Altså ser man her at noen snakker vekk eget vett. Så her kan man bare kaste inn håndkledet for de reisende turister som tenker på innenlands-ferier heretter, unntatt de som fremdeles vil velge bilen tur/ retur og medbragt fiskeprodukter for vintermaten, altså egen matauke for å slippe å gå i butikkens «ferskvaredisk» for dagens fiskemiddag. Ja, den som lever får se og bruke tanken til å se seg om etter noe man klarer å leve med på flere måter og klare seg greit med. Det er å foretrekke et sted hvor man har både jord og hav i bruk. Da får handelsstanden en på pukkelen.

Ellinor Nerbø