Hvor mange flere skal dø under barnevernet?

Publisert 6.5.2022
Foto: Colourbox

Nok et ungt menneske har dødd under barnevernets omsorg. Dette skjedde også i Bergen kommune, og det er neimen ikke første gang det skjer. Nå blir det både tilsynssak og granskning. Kilde: https://www.ba.no/jente-var-meldt-savnet-fra-institusjon-da-hun-dode/s/5-8-1892681

Vårt såkalte barnevern har fortsatt ikke endret seg siden barnevernloven av 1953 ble vedtatt. Fra dette årstallet eksploderte nærmest etatens lysskye virksomhet. I midten på 1950 tallet begynte forvaltningens jakt for alvor etter billig arbeidskraft. De søkte på skoler etter barn som «stakk seg ut», eller søkte i nærmiljøer etter barn som kanskje hadde «et dårlig hjem». Når ofrene var plukket ut, så sørget overivrige etatssekretærer (inspektører) for å produsere mest mulig løgn og rent oppspinn på papiret: Om nettopp barna og de unge som barnevernsnemnda allerede hadde bestemt seg for å «omhendeta».

Rundt om i landet ventet mange privat drevne barnehjem, (både lovlige og ulovlige) på ekstra inntekter fra kommuner og staten. Det var også den gangen snakk om ganske store beløp. Det var bare den norske pressen, Stortinget og en rekke regjeringer siden den gang, som overhodet ikke ville se eller høre om slike fakta. Mange prøvde i årevis å få hjelp fra det offentlige via media, men helt fånyttes. Først i 1970 årene kom det noen ganske få medieoppslag om hva som hadde skjedd med mange barn under barnevernets omsorg. Mange var da allerede døde eller helt ødelagt for resten av sine liv!!

I dag dras barnevernet inn allerede på fosterstadiet. Galskapen har nådd nye høyder. Kanskje tar de også tester av morkaken, i fall de skulle finne biologiske eller genetiske ”feil”, og som siden kan benyttes som årsak til ”omsorgsovertakelse”. Ingen ønsker at barn skal vokse opp i et volds-, et rus- eller et narko-helvete. Men å kaste barn fra asken til ilden, er like ille om ikke mye verre. Under barnevernet blir mange barn og unge introdusert til både knark og rus. Så hva er da vitsen med å overta omsorgen? Svaret er meget enkelt. Det handler om store penger i mange lommebøker.

Jan Hansen
Frilansjournalist MNJ