Hvorfor en slik vendetta?

Publisert 16.10.2018
Foto: Sfm.no

Det er meget trist å lese lørdags-BA 6.10.2018 med historien om hvor vanskelig og tverr Bergen kommune har vært – og fremdeles er – overfor Alf Eikevik, som har bygget et fantastisk flott svømmebasseng på sin egen eiendom øverst i den bratte Kollåsen! Jeg har selv sett bassenget, som er bygget i klassisk sydlandsk stil, både mht. steinsetting, fargevalg og design. Kommunen liker det ikke, og krever riving. «Det er ikke estetisk norsk nok!»

Det som er helt tydelig er, at de firkantede, arrogante kommunepolitikere oser av misunnelse, og bruker sin «makt» overfor en fagmann som vet hva han driver med! Det å bygge svømmebasseng er Eikeviks fag, og mange på Vestlandet – og ellers i landet – nyter i dag godt av det han har gjort for dem. Eikeviks private basseng – og terrasse-området omkring – er en virkelig pryd for øyet, og man føler seg faktisk hensatt til så vel Toscana som Costa del Sol! En fargeklatt i et ellers kjedelig landskap!

Bergen kommune burde være stolt over å ha et så fint sydlandsk innslag i en ellers grå og litt trist byggestil vi finner på våre kanter! La maktmisbruk og misunnelse ligge, og sett en strek over denne sutringen dere i kommunen driver med! Og vil Bergen kommune beholde en kapasitet som Eikevik er blant byens produktive og driftige borgere, bør dere betale tilbake hver krone dere på en slik ussel måte har belastet ham og familien med! Trist at han ser seg nødt til å flytte!

Fortsetter dere denne vendettaen, kan flere bli fristet til å følge Eikevik til en triveligere kommune! Skal Bergen kommunes politikere – og fylkesmannen – bli husket som dem som gjorde det de kunne for å ødelegge livsgleden og livsverket for sine fremste borgere? Rive dette unike bassenget er komplett galskap!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.