Hvorfor ikke reagere?

Molde 7.10.2016
Av Ellinor Nerbø
Illus.foto: Colourbox

Det er prisverdig at Jenny Klinge har innsett at pengebruk i norsk barnevern har blitt et pengesluk av en annen verden.

Det er med andre ord satt pris på hvert ett eneste barnehode i denne bransjen. Dette har pågått svært lenge det Jenny Klinge. Dette har jeg snakket meg hes på mange ganger i den tid jeg ropte som høyest, både som medlem i FrP, og i ettertid som fylkesleder for partiet Demokratene den stund jeg var der.

”Bedreviterne”

Nå har jeg lagt politikken på hylla, og konsentrerer meg om å være samfunnskritisk opp mot norsk barnevern, og måten dette arbeidet utarbeides på. Det er under enhver kritikk. Det vitner Natasja-saken (saken som verserte i TV2 i sommer) om. Altså første-linjen hos kommunen svikter først.

Når det kommer helt ny-utdannede som får jobb, uten reell arbeidserfaring og knapt har skiftet ei bleie før, som skal være «bedrevitere» overfor dem man har foran seg i enkelte saker, så ser man fort at dette bærer galt av sted. Loven skulle innehatt en regel om at man skulle være pliktig til å se i barnets egne familiære rekker etter omsorgspersoner, før man i det hele tatt trenker på å lete etter fremmede personer for barn.

Helsefarlig svik

Jeg kjenner tilfeller der unge mennesker under tjue år innen barnevernet, i etterkant har måttet trekke ut samtlige tenner som følge av svikt i barnevern og institusjon. Kan man kalle det for et godt barnevern? Jeg har bilde av vedkommende om dette skulle være interessant nok, samt at jeg vet om og at dere stor-politikere også innerst inne, vet at selvmord også forekommer. Hvorfor ikke reagere og gjøre ting annerledes?