Hvorfor legges gårdsbruk brakk?

Publisert 19.10.2020
Foto: Colourbox

På få år har Norge mistet over fire hundre gårdsbruk. Nå snakkes det om melkemangel om noen år. Nå som vi er i en pandemi, så skjønner man ikke krisen, ei heller om man blir fri for mat og melk. Det er få som dyrker poteter og av den grunn så er poteten dyrere nå enn for ti år siden.

Erna Solberg sa jo da pandemien tok Norge at det ikke er matmangel i landet. Kanskje ikke enda Erna, men om noen år vil man merke dette. Det blir flere munner å mette, og når gårdsbruk forsvinner, så er det automatikk i at da blir det også mindre matproduksjon. Det må selv du skjønne Erna, eller ser du ikke den?? Glad kan de være som har et småbruk, men vil man klare å skaffe seg ei ku for melkens skyld, for smørets skyld, eller finner man et par høns for å få egg på frokostbordet?

Poteter er også i tilbakegang. Ris har overtatt mye av det poteten stod for før. Snart vil man bare spise pasta og pizza om ikke trendene snur om en stund. Det er ikke mulig å dyrke ris i Norge, dvs. om man da ikke finner sånt på alle gressterrassene i Oslo etter MDG sine krumspring? Det hjelper slettens ikke alle beboere i denne byen, og langt mindre i Viken-fylket? Hva om strømmen fikk en trøkk. Mener at det temmelig nylig rammet nesten 100 000 husstander? Lykken denne gangen er at det ikke var et mer utstrakt tilfelle og lot seg reparere.

Tenk dere tanken om dette hadde vært et terrorangrep mot hele strømnettet i hele landet, siden dette er knyttet sammen i en strømpool? Altså et sammensatt strøm-monopol. Hvor mange ville da rope og skrike når selv Internett da klappet sammen? Hva med alt av kjøkkenartikler som komfyr, kjøleskap, frysere, tv, og for ikke å glemme ladningen av mobiltelefonen som man heller ikke da fikk gjort? Da er nok kaoset et faktum eller hva?

Hva med el-bilen som heller ikke fikk lade seg når man skulle ut en tur, og helt uavhengig av hva formålet måtte være. Heller fikk man ikke pumpene for diesel eller bensin til å virke. Da fikk man det komplette KAOS!!! Ikke kom posten seg ut med regningene dine fordi disse bilene stod stille, for ikke å tenke på varetransporten på alle felt. Dette har nok ikke Erna tenkt kan hende, og hun har heller ingen beredskap i tilfelle.

Ellinor Nerbø