Hyttepriser til himmels og vel så det

Publisert 16.4.2021
Foto: Sfm.no

Nå trålet jeg gjennom noen aviser på nett for en stund siden og det er nesten slik at øynene faller ut når man ser på prisnivået på fritidseiendommer, som kan leies ut denne kommende sommeren. Svimlende 200 000 norske kroner for en ukes leie noen steder, og nedover mot 100 000 kroner og videre nedover til man stopper på noen få tusenlapper. Det rare er at det er alle typer «fasiliteter» det handler om.

Selv så sitter jeg her og trenger en snekker som det er umulig å finne tak i. Uansett hvor man snur og vender på det så er det penger å hente på slik utleie, i allefall periodisk, og når man er villige til å betale svimlende summer for en ukes luksus eller mindre luksus alt tatt i betraktning, så må vel andre også finne ordninger slik at man kan tjene noen kroner uten at man tømmer folks lommebok for det?

På naturskjønne omgivelser hvor man kan boltre seg i natur, fiske det man ønsker, se midnattssolen eller for den del nordlyset på vinteren eller fiske skrei litt før påske, da har man vel en rekreasjon man bare kan drømme om. Men tilbake til prisnivået, noen har jo gått helt av skaftet og forlanger ukeleiepriser som er helt hinsides?? Men nå har da enkelte av disse som vil ta en slik leie til etterretning sannsynligvis tatt opp lån for slike svimlende summer for litt Luxus for en stakket stund i kjølevannet av pandemien, og regner nok ikke med at den sure svien kommer etterpå? Eller at man har nok penger å sløse vekk i slike «prosjekter»..jøje meg tenkte jeg da jeg leste om dette der…her har man muligheter for noe ja…men i mer beskjedent omfang om bare en snekker ville dukke opp ?

Ellinor Nerbø