Ifølge «forskere» skal vi spise mindre fisk

Publisert 10.5.2024
Foto: Colourbox

Først så skulle man ikke spise kjøtt. Nå er det fisk som er en utfordring. Hva skal man da si om den som er vokst opp med seks dager fisk i uka og en dag annet enn fisk? Altså, hele uken i alle uker i året bortsett fra i høytider? Fisken og poteten har berget mangt et måltid for folk før. Og det gjør det nok her etter også.

Skal disse tullingene som vil være «forståsegpåere», så får de da bare gjøre det slik at de monterer et par tre mager til, så får de gjøre som kua. Ørte et par ganger om dagen hvor man tygger maten flere ganger. Men da bør de nok strengt tatt spise silofor eller tørrhøy for å få dette til slik som i gamle dager før siloen tok massen. Kanskje litt formel også i vann hjelper på? Kalvegodt skal vel også gjøre susen i stedet for melk?

Ikke skal vi spise poteter som Fedon Lindberg sa det., Gulrot er visst farlig i rå tilstand for en allergiker. Det samme med rå epler sies det. Selv makrell i tomat skulle heller ikke være «spiselig». Og så var det da frossen seifilet, hva er galt med seien? Kan noen gi oss forbrukere en liste over hva vi hae lov til å spise? Vil det da bli kvann og timotei?

Ellinor Nerbø