Ikke bare flaut, nei!

Bergen. Publisert 2.6.2017

Terje Haugom, samfunnsdebattant
Arkivfoto: JH Media

NAF vil doble vrakpanten, får kontant nei fra Høyre: – Det er flaut for Norge at vi ligger på linje med Estland, sier kommunikasjonsdirektør i NAF, Inger Elisabeth Sagedal. Vår største bil-organisasjon – NAF – vil ha en dobling av dagens vrakpant, fra 3000 til 6000, for å få litt mer fart i utskifting av «den eldre bilpark».

Men er det bare flaut å ha en gammel bil, da? Enten her eller i Estland? For mange av oss bileiere er bilen av langt større verdi, enn bare en «ting» som bringer en fra A til B! Den blir med årene et familie-medlem, som vi vasker og polerer, og steller med som et lite barn. Er det av den driftssikre og pålitelige typen, og kjærlighet og omsorg preger forholdet, kan vrakpanten være så høy den vil! Det blir ikke noe bytte av den grunn!

Det å skille seg av med en trofast og tilårskommen sliter, for så å anskaffe et moderne «såpestykke» – uten hverken stil eller personlighet -, blir som å bytte ut sin elskede med en robot! Nei, NAF, – vi som er glad i våre gode, pålitelige diesel- og bensin-biler, vil holde liv i dem så lenge det fremdeles finnes gode verksteder, med dyktige mekanikere – som kan å mekke på en gammel venn! Når den gamle, gode Mercedesen eller Cadillacen, eller Opel P2, eller Volvo Amazonen ruller ut av garasjen – enten for å gi meg og andre entusiaster en fin tur til jobb, eller familien på Europatur, – da er vi STOLTE! Og den gleden skal hverken NAF eller regjeringen få ta fra oss! Vi tror samferdselsministeren er enig!