Ikke en dag uten…

Publisert 29.3.2019
Foto: Sfm.no (Olav Martinussen R.I.P)

Hver eneste dag hører og leser man at det ett eller annet sted i Norge er noen stukket med stikkvåpen. Nå har også bruken av gaffel som våpen fått fotfeste. Hva er det som skjer når skoleungdommer bruker stikkvåpen for å skade eller gjøre forsøk på å drepe? Er det da rart at folk reagerer og rope ut et varsko?

Hvem synderne er pakkes så inn i bomull og bortforklares med «ung gutt eller en mann». Ingenting om hvem det egentlig er som gjør sånt. Men når man tenker etter selv så ser man jo i statistikken at dette handler om mennesker av ikke norsk opprinnelse. Da blir tanken automatisk i retning av muslimsk opprinnelse og det stemmer i over 90% av tilfellene ut fra politiet, men hvor de ikke sier den fulle sannhet.

Når man også ser at 14-åringer av norsk avstamning lefler med IS, så blir man bare stum i undring. Jan Tore Sanner (Skoleministeren), blir jo fysisk syk av at noen kritiserer islam og det denne «troen» står for, om noen ytrer seg negativt til denne såkalte «troen» og ideologien som er helt urealistisk for folk flest å ha noen tiltro til.

Islam står for det meste for utdype hat? Hva skjedde på Brynsenga skole for kort tid siden, nettopp den skolen som Sanner noen dager før skrøt av? Der ble det brukt både kniv og gaffel. Ser vi skjeen om en uke eller to, og hvordan har de tenkt å bruke den og til hvilket formål?

Ellinor Nerbø