Ikke så greit, nei!

Publisert 22.11.2021
Foto: Colourbox

Stakkars europeiske bilfabrikker – produksjonen stuper, og av den grunn også salget. Årsaken er at verden mangler «halv-ledere», noe som er «livsviktig» i de fantastiske, moderne elbilene. Ikke så greit, nei! Og kunder står på kilometer-lange ventelister, og må pent smøre seg med en voksen porsjon tålmodighet!

Vi som har levd en stund, og har hatt gleden av ferieturer med problemfri bil både i Norge og på kryss og tvers i Europa, uten elektronikk i bøtter og spann, uten lamper som blinker og krever dagers feilsøkingsdiagnose, uten køer ved trege ladestasjoner, – men med startbatteri som alltid virket, forgasser, coil og 4 tennplugger, og tenningsstifter og rotor – vi priser oss lykkelig og takknemlig for at det faktisk er lett å få tak i godt fungerende veteranbiler den dag i dag! At de bruker litt mer drivstoff enn nymotens hybrider, – hva gjør det? Pytt, pytt – bilen funker den, uten et feilslag!

Det kalles «utvikling», når bilfabrikkene kappes om å finne på de mest finurlige og idiotiske ting til å pynte dashbordet med. Som berøringsskjermer, autopilot og andre tullete ting, som faktisk har ført til dødsulykker. Hva blir det neste? Er alt dette nye nødvendigvis så mye bedre enn før? Og hvem bør styre bilen – den menneskelige hjerne eller computeren? Ikke så greit, nei! Det enkle er som regel det beste!

Terje Haugom, veteranbilist.22