Ingen rentekutt

Publisert 3.5.2024
Foto: Sfm.no

Hva sa jeg ikke. Det ble ingen rentekutt slik man trodde og sa. Leste for litt siden at man kunne forvente en økning opp mot 9 prosent på boliglån. Hva da med andre lån som folk tar opp? Hvordan vi det slå ut på økonomien til folk flest?

Galt går til verre, og enda verre vil det bli. All den tid meklere og «selgere» av boliger skal ha en skyhøy profitt på hvert eneste salg man foretar for en såkalt kunde. Jeg tenker nok at det beste er vel at man har så lite i lån som mulig i slike tider som nå, ikke at man kjøper for enhver pris og heller snakke bakpå om de som fremdeles er over 30 og bor hjemme. Er det rart når man ikke har en nubbesjanse til å komme seg til et kott av en bolig heller?

Da er det vel billigere å finne seg et «microhus» enn å kjøpe seg et 23 kvm kott som sies å være en leilighet, og hvor man på «badet» heller ikke har plass for en vaskemaskin en gang? At ikke boligmeklere har skamvett, det skjønner jeg ikke! Profitten foran alt annet, kjøperens likviditet bryr man seg ikke om når en slik kott-leilighet koster opp mot fire millioner for kjøperen?

Mor og Far – i noen tilfeller, setter himmel og jord i bevegelse og nær sagt underskriver hvilket som helst avtalebrev hvor man setter seg selv i en knipe. I noen tilfeller har man gått på en smell som mulige kausjonister og ble selv husløse. Snakk om mangel på vett og forstand!

Ellinor Nerbø