Ja eller Nei til EU

Publisert 20.12.2020
Foto: Sfm.no/Wikipdia (innfelt)

Grunnlovens § 1 sier ett klart nei. Det samme har folket sagt i to folkeavstemninger. Da Brundtland meldte Norge inn i EØS, hoppet hun gladelig over noen folkeavstemning, for hun ante da at folket igjen ville stemme nei.

Dette med å legge Europa under ett flagg, nemlig det Tyske flagg, som i 1939 ble det vi kjenner som hakekorset, altså naziflagget. Dette gjorde Adolf Hitler, nemlig den tidligere korporalen under 1. verdenskrig. Han prøvde å innta Europa med våpenmakt. Han regnet med som følge av hvor lett han kunne ta Europa, at han også regnet med å kunne ta Sovjet unionen. Det var den store feilen Hitler gjorde som resulterte i Nazistenes tap. I Sovjet klarte de å komme nesten til oljekildene i Kaukasus, men kom ikke lenger enn til Stalingrad.

Jeg kunne skrevet mye om dette, men jeg ville bare sammenligne det Hitler prøvde på mellom 1939 og 45 med våpenmakt, har de på ny prøvd ved hjelp av diplomatiet i 1993 og med dette har de klart å holde unionen så langt, med felles grenser og regler, tollfrihet og alt det der. Etter at Norge ble med i denne EØS, som også har den samme tollfrihet, som man ikke så noe til. Unionen ordnet en del forskjellige lover som lå sterkere enn de norske lovene. Hva er det jeg sier. Må Norge som ikke er et EU land følge de samme lover? Joda, det må de. De er plutselig blitt okkupert, eller for å si det på den andre måten. Det er ledelsen i de landene som har blitt lurt til å avgi sin suverenitet.

Etter de norske lovene, så var det forbudt å reise utenfor Norges grenser om du hadde arbeidsavklaringspenger. Etter EU sine forordninger var det forbudt å nekte å reise til ett EU land. Statsråden i Arbeidsdepartementet ville ikke sjekke opp dette, før hun reagerte. Her satt det folk uskyldig fengslet, fordi de hadde vært i ett EU land på en kort visitt. De kalte de folkene for trygde svindlere. Det var for mye jobb for Riksadvokaten å sjekke dette opp. Folk ble fratatt pensjonen sin og dette er lenge siden og enda har de ikke fått ordnet opp. Det er tydelig at for de norske politikerne, betyr ikke livene til nordmenn noe særlig.

Nå har denne unionen vart i 27 år og nå begynner den å rakne. Flere stater begynner å diskutere å forlate unionen. Britene var først ute, men noen annen avtale får de ikke. De måtte betale mye penger, altså de måtte kjøpe seg ut. De kunne fått en handelsavtale som Sveits har. Ja også Canada har det. Det virker som for EU var det om og gjøre å straffe britene for at de var så frekke å forlate EU, men er det egentlig britene de straffer? Tvert om, de straffer de land som ligger sør for Stor Britannia. De landene får ikke lenger fiske i britiske farvann. De får heller ikke lov til å passere britiske farvann, så de kan komme over til norske farvann. Så det tjener i vertfall Norge på.

At britene gikk ut av EU, forårsaket at de ikke ville klare å få til ett forenet Europa som de har i USA. Det ville aldri gå, fordi språkene er så forskjellig. Det er ett fåtall folk som taler engelsk, tysk eller fransk eller spansk for den saks skyld. Nei få Norge ut av denne EØS avtalen og straff de politikere som har solgt unna de næringene som Norge var størst på, før olja kom og ødela livsgrunnlaget for mange nordmenn og at politikere brukte milliarder av kr. på å kjøpe seg good will hos FN, slik at Norge skulle få en plass i FNs sikkerhetsråd. DET ER KORRUPSJON.

Hans Bauge 
Samfunnskritiker