Ja, hva feiler det oss?

Publisert 12.2.2022
Illus.foto: Colourbox

I torsdags-BA (10.2.2022. journ.merknad) skriver Frank Olsen så korrekt om mobil-svøpen som har sitt digitale teppe over så å si alle og enhver – også på trenings-sentre. Det går i Facebook, Snapchat, Twitter og Instagram, og enda flere tåpelige navn på dette klisteret som majoriteten av tidligere oppegående og selvstendige mennesker sitter fast i til halsen. En «New Age»-religion, der guden er allemannseie, og håver inn milliarder til rettighets-innehaverne, som blir rike på å skape en ukuelig avhengighet hos de fleste av oss.

Sosialt fellesskap er å være sammen med andre mennesker – levende og fysisk! «Sosiale medier» er jo faktisk totalt usosiale, hvor «menighetens trosfeller» går med snyteskaftet låst til den lille, magiske skjermen – der man står i fare for å bli utestengt fra «alt som skjer» i den digitale rus-menigheten, dersom man løfter blikket fra skjermen i mer enn 2 sekunder!

Så deilig det var med de gode, gamle og pålitelige taste-mobilene, der man kunne ringe hverandre og evt. sende sms. Ingen skrytebilder av ungene, bikkja, katten, eller hva som helst annet tåpelig og uinteressant, lagt ut på nettet for store deler av «menigheten». Ja, det var en tid da folk avtalte å treffes via brevpost eller fast-telefon! Ja, DET var tider, DET!

Stakkars den oppvoksende slekt, som skal digitaliseres med ny mobil og nettbrett i dåpsgave, og blir evige slaver av alle disse sløvende, asosiale duppedittene! Hva med aktiv lek, turer, treffe levende mennesker, oppleve å leve – uten sosiale medie-guder, som tvinger en inn i en inaktiv og hjerne-fiendtlig tilværelse? Ja, hva feiler det oss?

Terje Haugom, samfunnsdebattant. (Ikke på sos.med.)