Julen er reddet for min del

Gode program på NRK

Publisert 12.09.2022
Foto: Skjermdump fra NRK Tv

Tirsdag den 6.september, og etter kveldsnytt, gikk atter en gang programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu»…filmen om Borgny og Roald Mathisen på Husøya. Dette var det programmet i denne serien som tok seerrekorden .. Nå har det seg slik at jeg har mitt herlige sommersted akkurat der, på denne samme øya, og nå i år fikk mitt hus seg et realt løft.

En av de mest utsatte værveggene fikk sin renovering etter at jeg i hele vinter som var skrek meg hes iditto «nettsteder»,( der jeg nærmest ropte etter snekkere, uten hell) helt til noen nære slektninger slo seg løs. Denne tirsdagskvelden etter kveldsnytt da jeg satt i egen stue og så programmet, og visste at ett hus hadde fått litt «ansiktsløftning» må en vel si at en ikke er lite stolt av «filmfolket»- rene slekten det der.

Denne sommeren så stakk der innom noen «fremmede som hadde sett filmen tidligere, og som ville se øya og dens herlighet i sol og helt blankstille sjø (da det var stille da) i en særdeles regntung sommer i nord. Men Når folk snur nesen hjem, da kommer sola lell!! Da spør jeg litt ironisk, er hun redd for «møringer»??? Med bilen full i esker med kveite-produkter, er i alle fall JULA reddet for min del…..

Ellinor Nerbø