Kald blåfarge og konservativ kulde

Publisert 1.11.2019
Foto: Wikipedia

Vi har i dag en såkalt konservativ regjering i Norge. Å konservere er jo å bevare – å ta vare på. I følge Store Norske Leksikon beskrives det på følgende måte:

Innen politikk er en konservativ person tilhenger av den nåværende eller nedarvede samfunnsordningen og statsordningen, og ønsker en utvikling med forsiktige reformer. En konservativ person er tilhenger av konservatisme.

Dette stemmer heller dårlig med dagens norske konservativ-dominerte regjering. Enten vet ikke Erna Solberg & Co hva det vil si å føre en konservativ politikk, eller så går hennes regjering bevisst inn for å bryte med betydningen av konservatisme. Jeg sikter her til to ting.
1: Å være tilhenger av den nåværende eller nedarvede samfunnsordningen og statsordningen.   2: Å ønske en utvikling med forsiktige reformer. Der står jo også at en konservativ person er tilhenger av konservatisme! Her kan regjeringen Solberg arresteres på løpende bånd!

Ingen regjering tidligere har på samme nærmest brutale måte sablet ned den nåværende og nedarvede samfunns- og statsordningen. Og ingen tidligere norske regjeringer har vist en så til de grader aggressiv opphevelse av godt etablerte samfunnsordninger som regjeringen Solberg! Altså må konklusjonen være at verken statsministeren eller hennes Høyre-statsråder er tilhengere av konservatisme! Hvis de påstår noe annet er de falske.

Å være tilhenger av den nedarvede samfunnsordningen ville f.eks. også innebære at landets arvegods som bl.a. vannkraften og Norges Statsbaner ble 100% ivaretatt på offentlige hender – altså på VÅRE hender. Andre samfunnsordninger og institusjoner som f.eks. Posten er også en offentlig oppgave. Likeledes er kollektivtrafikken i de store byene også en klar samfunnsoppgave. Den ble hovedsakelig ødelagt i Bergen av lokale «konservative» politikere. Regjeringens mange såkalte reformer har man jo i aller høyeste grad erfart er en gigantisk tabbe som ikke fungerer brukbart. Det ble regjeringen advart om på forhånd, men Solberg & Co vet jo alt så mye bedre enn ekspertisen! Ingen må fortelle de «konservative» noe som helst!

Den norske velferdsstaten er på jevn nedgang – syke og eldre får det verre og verre. En olje-inntekt alene som nå har passert 10.000 milliarder er ikke nok til å dekke viktige medisiner for mange. Men ser ut til å være rikelig nok til at regjeringen reiser rundt i verden og deler ut milliarder til de mest utrolige regimer og prosjekter! Mottagerne burde etter hvert bli gjort kjent med hvordan regjeringen forsømmer – ja direkte «driter i» sine egne og svakeste i vårt stadig kaldere samfunn, samtidig som den skal vise sin enorme rikdom og raushet for verden omkring. Kan det bli en mer råtten politikk??

Farger har som kjent forskjellige egenskaper eller inndeles gjerne i kategoriene varme og kalde farger. Det er vel ingen tilfeldighet at de konservative har valgt blått som sin farge. Det er den kaldeste fargen. Det norske samfunn har blitt kaldere og kaldere under Solberg-regjeringen, og enda er det stor fare for at disse politikerne blir sittende og rive ned etablerte samfunns-ordninger noen år til. Det blir litt av en oppgave for neste regjering å gjenopprette Høyre-regjeringens sanerings-politikk. En ny regjerings primære oppgaver blir å reversere over et dusin «reformer», og la de rike igjen betale mer i skatt! Med mindre skatt til dem er de nærmest en slags samfunns-snyltere i dag!

Trygve Slagsvold Vedum, – du har en stor samfunnsoppgave foran deg. Pass på at du allierer deg med de partiene som vil ha samfunnet tilbake til det normale og menneskelige. Men det aller beste ville jo være om ditt parti fikk rent flertall. Tendensen til stadig økende oppslutning om SP er positiv, så nå gjelder det å ha tungen bent i munnen, Vedum! SP puster Høyre i nakken – la pusten bli til en storm som blåser de blå-blå av banen!

Wilfred Høsteland