Kan man bli frakoplet strømnettet?

Publisert 30.9.2022
Foto: Colourbox

I en nettavis så ser man at i Sverige så nevnes det at kunder kan bli frakoblet strømnettet. Årsaken kan være lave inntekter , slik at man ikke har råd til strømregningen selv om man snur på hver krone?? Det betyr at folk må velge hva man skal ha råd til å betale på og strøm eller mat?? Dette sier meg at tanken om en slik «ordning i Norge» ikke er så langt unna når strømregninger blir så høye at man ikke har råd til å bruke strøm.

De som har levd litt husker tiden da KRF hadde samferdselsministeren Einar Stensnes, da han ba eldre om å spare på strømmen. Mange eldre aleneboende fant sammen i boligblokker og bodde en uke his hverandre, brukte lite strøm der dette gikk ab og delte på hverandres strømutgifter. Mange lurer vel på hvorfor jeg vet slikt, så har det seg slik at i to måneder før jul på den tiden så gikk jeg med noen loddbøker for en forening, og traff på slike eldre som løste sine «strømkriser» på den måten. Da jeg kom inn i den enes leilighet så satt der to eldre damer med hvert sitt ullteppe rundt kroppen og en varmeovn på så lav varmemulighet som overhodet mulig og på kjøkkenbenken stod der ett enslig stearinlys.. ellers så var det mørkt i gangen, men som kom på da det ringte på døren, idet jeg ankom.

Jeg ble noe satt ut over denne måten å spare strøm på, men skjønte fort at her er det folk som har vert gjennom en vinternatt før.. Jeg spurte dem hvorfor dette var sånn og fikk følgende svar tilbake: – «Dette har Einar Stensnes sagt, at vi måtte spare på strømmen»… ER vi nå der igjen, at både unge og eldre må ty til samme type strømsparing??? Altså spare på strømmen der man kan det, og se hvor man kan la være å bruke strøm?? Jeg tenker med gru på vinteren for de som kun har strøm til oppvarming, Kan en thermo-dress bli å bruke innendørs, når man skrur varmen ned til 15 grader i huset?? Lar være å vaske klær en gang i uken men heller en gang i måneden, for å sette det litt på spissen?? Lurer på om våre politikere ville gjøre det på en slik måte?? Salte ned kjøtt og fisk for deretter å vanne ut dette når det skulle brukes og spises?? Det er en ting vi nå bør se på.

Har vi tatt imot for mange migranter?? Har vi blitt for mange for å dele godene i Norge?? Jo flere vi er jo mer går det av godene vi har… Ikke noen god tanke å servere, men dog?? Jo flere brukere av strøm , jo mer må man vel produsere?? Dette gjelder vel over hele fjøla??? Bør vi ikke nå ta oss litt sammen og se hvor dette ender om man ikke som politikere også gjør det de burde?? SE eget land først og de behov som trengs, FØR man ser til andre veier?? Å skru prisnivåer til himmels er ikke annet enn økonomisk svindel av egen befolkning og «kunder» om man skal si at folket er statens kunder!! Kunder skal vel behandles med respekt?? Eller er det ikke slik lengre, da penger ser ut for å bety aller mest når man ser at man kan bruke kunder som økonomisk brekkstang??

Ellinor Nerbø.