Kan man oppleve matmangel?

Publisert 19.3.2020
Foto: Sfm.no

Er det mulig å oppleve at man får begrensning i handlemønsteret i dagligvarebransjen i kjølevannet av korona-viruset? Ser i noen aviser at dette spekuleres det i. Da får man assosiasjoner til krigsårene da man hadde rasjoneringskort på alt mulig.

Fremdeles så tenker jeg også på den brosjyren man fikk fra beredskapsmyndighetene for et par år siden, som ganske mange lot gå i søppelkurven og til sist havnet på søppelfyllingen. Noe av dette ble nå tatt fram i ditto store aviser hvor man gjentok deler av det som denne brosjyren informerte om, men tar noen dette til «etterretning»?

Slik som man snakker nå i TV2 som den legen, så skjønner man at man ønsker å være føre var, men for noen blir dette en familiær unntakstilstand man økonomisk kan få problemer av? Hvorfor kunne da ikke regjeringen reagere før enn at dette blir så kraftig at en unntakstilstand er mulig og også nødvendig?

Når man visste at dette viruset hadde spredning i første landet, så burde man i dagens samfunn bruke «de små grå» også i Norges regjering, å ligge et hestehode foran andre i Europa, og tenke at dette kunne bli mer omfattende enn man kanskje ville tro, men som man nå ser resultatet av? Erna, du er en slappfisk!

Ellinor Nerbø