Kan Solbergs firepartiregjering bli Norges korteste?

Publisert 30.1.2019
Foto: Wikimedia Kjetil Ree

Det er vel allment kjent at rekorden i den korteste koalisjon landet har hatt etter krigen, var regjeringen John Lyng. Knapt en måned, fra 27. august til 25. sept. 1963. Så «firerbanden» har all mulighet til å slå den rekorden.

Da Trine Grei Grande letter litt på sløret, her for leden, er jeg redd for at en og enhver fikk seg en liten overraskelse. Hun kunne meddele følgende: ”Fjerning av abortlovens paragraf 2 c., viser seg å være fredet bare midlertidig”. Vist nok på ubestemt tid. Muligens da til neste stortingsvalg. Hvem vet? Hva sier Bollestad og Ropstad til dette da?

Hvorfor opplyste de ikke om dette da plattformen ble presentert for media? Nei, for da kunne det i verste fall ikke bli en plattform å bygge firerbanden på. I tillegg til denne meget alvorlige opplysningen så tikker det inn en, enda mer brutal melding. Venstre ligger på 2,4 på meningsmålingen, og KrF på faretruende 2,2.

Altså, dersom det var valg i dag, så ville sannsynligvis begge disse to minipartiene falt ut av Stortinget. Det må være adekvat å ta denne opplysningen fra Trine Skei Grande som etterrettelig. Og det må forventes at Statsministeren bekrefter dette i Stortinget.

Per H Midtgaard