Kanskje Paris-avtalen bør revideres?

Publisert 3.8.2019
Foto: Colourbox

Hvem er på jordet her? Nissan-sjef til NAFs blad MOTOR: «Bensin- og dieseldrevne biler har snart ikke livets rett!» Dette utsagnet fra en erfaren bil-mann leder oss oppegående lesere til et 2-delt mysterium: 1) Har Ponz Pandikuthira noen gang i de siste par år møtt BMW-sjefen og Mercedes-Benz-sjefen? Og 2) Hva kan han ha betalt for å få presentere slikt vrøvl i vårt medlemsblad med over 800.000 medlemmer? Her lukter det svidd.

Europas ledende bilprodusenter for kvalitetsbiler av premium kvalitet – BMW og Mercedes-Benz – er av en helt annen oppfatning! Forbrennings-motorene som er i produksjon nå, vil neppe kunne måles mht. klima-fiendtlig utslipp, selv med de fineste måleinstrumenter! Og en sjef for et japansk bilmerke som Nissan har med all overbevisning sovet i timen, og ikke fått med seg motor-utviklingen i Vest-Europa i det hele tatt. Ifølge de nevnte bil-sjefer vil vi ha rikelig tilgang på så å si utslippsfrie bensin- og diesel-motorer i minst 30 år til! Flott!

Så kanskje Paris-avtalen burde revideres? Det MÅ tas høyde for den teknologiske utvikling, og ikke bare legge lokk på alt som kan kalles forbrennings-motorer, og fram-elske el-motoren som det eneste salig-gjørende! Det blir for trangsynt, dumt og urettferdig overfor teknisk oppdaterte bil-kunder så vel som ingeniører som gjør alt for å finne bedre løsninger enn de vi har pr. i dag. Og et tegn på at miljø- og klima-entusiaster har klart å blinde Europas ledende politikere! Bladet MOTOR er dessuten blitt FOR el-entusiastisk, og ser ut til å glemme at 90 % av oss medlemmer er diesel- og bensin-entusiaster! Bladet ser tydeligvis ikke at f.eks. brukt diesel selger så det kviner! Nemlig!

Terje Haugom.