Kardemomme By har fått en sterk konkurrent!

Publisert 21.3.2018. Oppdatert.

Av Terje Haugom, samfunnsdebattant
Foto og montasje: Sfm.no

Løvebakken Barnehage er et sted i sentrum av Oslo, og det er ikke noe kjedelig sted, skal jeg si deg! Der er det rikelig med action ganske ofte. Det er mulig å få begynne i Løvebakken Barnehage hvert 4. år, dersom du er riktig populær fra før, og bare sier slikt som folk liker å høre!

I Løvebakken Barnehage er det ikke lov å påstå at Jorden er rund, for da vil de som sitter på den andre siden av bordet straks hevde at Jorden er flat! Du må heller ikke si at en spade er en spade – selv om det er sant -, for det er fy! Da kan du risikere at de på den andre siden begynner å si usanne ting om deg!

Det var en som prøvde å si at hun syntes terrorister i Midt-Østen var slemme og fæle, og at de aldri måtte få lov til å komme til Norge! Da trodde de på andre siden at hun snakket om en fæl og grusom nordmann som gjorde noe fryktelig for noen år siden. De forsto ikke hva hun mente, selv om de aller fleste som ikke går i Løvebakken Barnehage forsto veldig godt hva hun mente. Men de på andre siden forlangte at hun måtte finne en annen plass ved bordet! Ellers måtte styreren i barnehagen overlate jobben til sjefen for de som ikke ville forstå!

I Løvebakken Barnehage er det vanligvis godt å være! Bare du husker på at – selv om det er noe de kaller ytringsfrihet – må du passe munnen din! Helst ikke si det som er sant! Det får du bare bråk av! Kan du huske det mor og far har lest for deg her i avisen, så er du velkommen til opptaksprøve til Løvebakken Barnehage i 2021!

Kommentar til saken fra Ellinor Nerbø

Opptak i en slik barnehage består av at man først bør stille seg på en liste, for det må man om man skal søke plass i barnehagen, for deretter å snakke seg til hovedopptaket for å finne seg et sete med et bord med noen knapper på. Det heter stemmeknapper, og da bør man ha lært seg å bruke snakketøyet slik at man vet hva røde og grønne knapper betyr. Deretter så kan man entre noe som heter talerstol for å uttrykke det du sannsynligvis ville måtte mene. Ved din derværende høyre side sitter det en person med en klubbe i hånden, som skal bestemme om du gjør det som forventes at du skal gjøre, og ikke helt akkurat det du vil og mener. Denne heter stortingspresident, og kan være der etter hvem som er rangert i en rekke på fem personer.

Denne styreren har all makt over det du vil si. Dernest så har du de andre kranglefantene som bare sier deg i mot sånn for moro skyld, og for å krangle med deg, for å mene at de mener bedre enn deg, uansett hva du måtte mene om det som man skal snakke om som heter saksfremlegg. Når så forvirringen er komplett, så skal man stemme over det forslaget som man kranglet om. Da skal du bruke enten den grønne eller den røde knappen, og vips så er saken over og du finner ut om det du sa fikk tillit. Du kan også bli plassert i en eller annen avdeling som heter komiteer, eller en annen avdeling som heter KONTROLLKOMITEEN.  Der havner alt som ble feil og som må behandles en gang til minst, og det heller blir ikke alltid det rette. Så i denne barnehagen lager de mye moro, og lærer seg å krangle seg til seier for noe som kanskje er noe så banalt som et Facebook innlegg.