Kirkeasylet har utspilt sin rolle!

Publisert 5.3.2018

Av Jan-Ove Fromreide DIN Hordaland
Arkivfoto: Sfm.no

Kirkeasyl har lang tradisjon i Norge. En gang i tiden hadde det sin misjon da de kunne hjemme bort personer som ble forfulgt, ofte i sitt eget land, og var rettsløs. Nok en gang har denne utraderte ordningen fått stor plass i media. Politiaksjonen mot asylsøkere med avslag på Fitjar har fått store deler av den venstrevridde media til å gå bananas. Brev er sendt til Sylvi Listhaug, politiet sammenlignes med barbariske kjeltringer. Det er også strid om bygningen der de grunnløse asylsøkerne oppholdt seg var et kirkebygg. Men, uansett vedrører det ikke saken.

Demokratene i Norge mener at ordningen med kirkeasyl må avskaffes. Slik den fungerer i dag undergraver den hele asylinstituttet. Asylsøkere har ankemuligheter og offentlige advokater til å fremme sin sak. Når de så får endelig avslag skal de ut. Dette gjelder også de som rømmer fra myndighetene og inn i et kirkebygg. Denne farlige praksisen kan fort eskalere.

Hvis dem som klarer å klore seg fast lengst mulig i vårt land til slutt får opphold, sender det selvsagt ut signaler til de øvrige asylsøkere. Vi kan også se for oss at moskéer åpner sine dører for asylsøker med avslag. Med venstresiden og kirkens logikk må da politiet holde seg borte. Skal nordmenn flest få respekt for asylinstituttet må «ordningen» med kirkeasyl stoppes. Demokratene i Norge forventer at Regjeringen tar grep og får sendt ut alle asylsøkere som har fått avslag på sin søknad. Kirkeasyl eller ei!