Kjemp for fossilbilen!

Publisert 11.4.2023
Foto: Colourbox
Ytring!

Elbil-floppen avtar. Mange elbil-eiere har sett seg leie på myndighetenes avgifts-lureri, dyr strøm, stadig hjelp fra bilbergere når batteriet er tomt, branntilløp osv. Og mange av disse skifter til – for det meste – brukte dieselbiler. Volvo XC-60 og Mercedes E-klasse er hyppige brukt-objekter. De ønsker seg en bil som er trygg og driftssikker, og som er forutsigbar, uten alt digitalt tøys og unødvendige dippedutter som moderne elbiler er utstyrt med.

Flere bilkonsern i Europa – og særlig i Tyskland (BMW og MB)– har kunngjort produksjon av nye generasjoner forbrenningsmotorer, som vil ha så lavt utslipp at det knapt kan måles. Samtidig har bilhaterne på venstresiden i EU klart å få politikerne med på utfasing av og forbud mot nye bensin- og dieselbiler fra 2035. Tyskland ga etter for presset fra klima-ekstremistene i EU – beklagelig.

Dette må Europas millioner av bileiere med bensin- og dieselbiler kjempe for å få deaktivert! Også nordmenn bør stå på skansene for å bevare en biltype som ingen til nå kan måle seg med. Verden har lite igjen av de mineraler som elbil- og mobilbatterier krever. Derimot blir raffinerings-prosessene for olje-produkter stadig bedre mht. utslipp. Og med det nye E-10 drivstoffet vil de fleste moderne forbrenningsmotorer bli enda mer klimavennlige. Selv om eldre biler og veteranbiler må velge E-5 drivstoff, 98 oktan uten bly. Også diesel vil bli rensligere. Og hva kan erstatte musikken fra en ekte motor som jobber for deg?

Vedtaket om null salg av nye fossilbiler etter 2025 i Norge er til å grine av. Dette er et overgrep mot norske bilentusiaster, iscenesatt av bilhaterpolitikere fra bl.a. MDG og venstresiden, som har det i kjeften, og ellers skramler som tomme tønner. Det vedtaket må deaktiveres og fjernes! Før de kommende valg – studér hvilke parti som taler fossilbilens sak, og at bileiere må få velge selv sin biltype på demokratisk vis. Stemmer du på elbil-fremmende partier, er det noen som gnir seg i hendene – NAF, Viking og Falck. De får nemlig mer og mer å gjøre!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.