Kleppe: – Vil ha bedre krafttak mot kreft

Publisert 2.5.2023
Foto: Privat

Jeg vil ha et nytt og bedre krafttak mot kreft.Selv om flere og flere får kreft i Norge, er det heldigvis stadig flere som blir helt friske, og mange av de som har kreft lever lenger og har høyere livskvalitet enn tidligere.

Det at flere blir friske av kreft, og at de som har kreft lever lengre med sin sykdom, betyr at antallet «kreftoverlevere» heldigvis har økt kraftig. Ved utgangen av 2021 var det 316.145 menn og kvinner i Norge som har hatt kreft eller som lever med sin kreftsykdom. Det er over 100.000 flere enn for 10 år siden.

Bakgrunnen for disse tallene er sammensatt i følge fagfolkene, og dette skyldes dels at kreften oppdages tidligere hvor den kan behandles mer effektivt, og dels ny og bedre behandling med persontilpasset medisin. Kleppelista vil derfor ha et enda bedre og større: krafttak mot kreft – som medfører at alle nordmenn som får kreft – automatisk gratis skal får den nyeste og beste medisinen som lindrer og redder liv. Ja, og dette er noe Norge som en av verdens rikest nasjoner har penger til.

Vidar Kleppe
Bystyre og fylkestingsrepresentant