Klimahysteri, miljø og dagens ungdom

Publisert 26.9.2021
Foto: Colourbox

De unge viste seg frem ved årets valg ved at de viste et engasjement som noen ganger går over streken. Ikke skal det kjøres med fossilt drivstoff på kjøretøy – ikke skal dem spis rødt kjøtt -fisk er noe de sier ÆSJ til- men bensin til sin egen moped eller lign. Det er liksom helt greit. Hva da med både en tur i sommerferien, høstferien eller vinterferien? Men en sydentur – det er helt greit? Hallo! Da bør de ikke gjøre det – for da sitter de jo i et fly – og dette bruker jo fossilt drivstoff som dem er imot?

Man betaler gladelig en ekstra avgift eller to som flyseteavgift, drivstoffavgift, passasjeravgift, bagasjeavgift, og enda flere om man tenker etter. Da er det liksom så greit, og er liksom ikke så nøye likevel. Stakkars folk som da tror på at man bare kan betale seg unna det miljøet man selv kritiserer? Det blir vel da noe med å strekke strikken sin i «miljø-kampen» dit hen at den smeller rett over egne fingre?

Hva med skolebussen som frakter dem til og fra skolen når denne går på diesel? Det går da vel ikke an må vite? Hva da med lærerne som lærer dem denne «galskapen»? Kanskje det da skulle bli sånn at buss-sjåførene ikke tok på disse småkrypene og deres læremestere. Nei vent nå litt. Dem kjører nok også fossilt drivstoff? Kanskje de unge heller skulle tvinges til å bruke/skaffe seg en sykkel/el-sykkel med to typer dekk-sommer -og vinterdekk/piggdekk. Nei forresten, da blir det vel svevestøvavgift å betale, vil de det da? Ja, ja, ja.

I samme slengen ville man da oppdage at det ikke er naturlig, ut fra miljøhensyn, å gå på elgjakt, og heller la elgen bare gå fritt til den får byllepest som smitter på andre ville dyr?
Da står jo ikke miljøhysteriet i samsvar med dyrehelsen som disse individene er så opptatt av? Da vil jo dette miljøhysteriet gå ut over matproduksjonen, og da får man jo ikke tak i maten man trenger for å tenke klart. Heller ikke melken til frokosten? Da vil jo landbruket bare bygges ytterligere ned, og norsk produsert mat forsvinner fra Rema eller hva nå matkjeden heter. Den produseres ikke der, den selges bare der, men det har nok ikke noen skjønt.

Da blir det snaut med pinnekjøtt og ribbe på juleaften. Lutfisken skal noen ikke ha, og da blir det vel å gnage på timotei med sneglestuing med larvekompott i stedet for? Og til frokosten en blanding av tørket timotei og bønner uten melk til, men heller en cola til? Alt dette vil jo bety at skogen overtar der det før grodde godt gress og man pleiet landskapet på fornuftig vis, der Dagros beitet og Dolly gikk med sine små lam. Hva nå med fårikålen neste søndag?

Det er jo også påstått at det «forurenser» å bruke ved til oppvarming i 20-30 grader minus midt på vinteren, at strøm er bedre. Men hva når strømprisen fyker til flere galakser i prisen, og avgifter blir slik at regningen blir flere tusen i måneden? Hvordan vil man da løse det problemet? Det er ikke vanskelig for mennesker som har levd en stund, og som har vært ute en stormnatt før, at man ser at en del av det man kaller «foreldregenerasjonen» til disse individene har feilet grovt. Det er mange som har mye å lære av gammel lærdom.

Vet alle i dag hva en almanakk er forresten? Tvilsomt. De hadde kanskje hatt godt av et halvår på en internatskole, slik som vi som har noen år på nakken hadde da vi gikk i barneskolen. Vi lærte hvordan man skal klare det meste selv som syvåring!! Ja-da. Jeg nevnte internatskole. Det har man i dag også, folkehøyskoler, men det blir av en annen karakter. Men miljøhysteriet har tatt taket der også. Hvor ender da dette til slutt? De unge klarer knapt å sette en potet som gir ti tilbake!! TRAGISK!

 

Ellinor Nerbø