Klimahysteriet: Endelig kom motreaksjonen!

Publisert 10.3.2020
Foto: Colourbox

Det er helt utrolig hvordan noen få fanatiske individer kan få med seg massene på omtrent hva som helst. Det har vi jo sett gjennom tidene innen mange områder og fra de verste regimer. Da den svenske tenåringsjenten Greta Thunberg begynte å rope «ulv ulv» for få år siden, og dro på «verdensturnè» med sitt budskap om den nærstående verdens undergang grunnet klimaendringene, klarte hun både å skremme vettet av unger og unge verden over.

Hun ble nærmest forgudet da hun dro til USA med seilbåt,- talte i FN, og fikk audiens hos Paven. Da er det tydeligvis mange som automatisk tror at en slik person – trass i sin umodne alder – virkelig har noe å fare med. Tror de. Nevnte jentunge burde holde seg på skolen – i likhet med alle disse som plutselig ser det som helt legalt å skulke skolen for å lage «klimahyl»! Det hele er både tragisk og latterlig – altså tragikomisk. Og nå er denne klima-jenten nominert som Fredsprisvinner! Jeg vet ikke om det er en spøk eller det glade vanvidd. Jeg vil nærmest tro – begge deler!

Forskere har tilbakevist det meste av det denne 17-åringen påstår og kaver for. Vi har ingen spesiell klimakrise, – klima-endringer har skjedd gjennom tidene, og retter seg opp igjen over tid. Noe er menneskeskapt, men langt fra alt. Der har vært enda mer markerte klima-endringer lenge før biler, fly og røykspyende fabrikker gjorde sitt – og enda lenger før olje-virksomheten.

I Oslo og Bergen har de respektive Byrådene gått helt av skaftet, ser det ut til. Den unge og tydeligvis umodne politikeren Lan Marie Berg har jo forsømt sine andre forpliktelser som miljøbyråd til de grader – hun har bare fokusert på klima, klima, klima. Merkelig at hun ikke er sparket som byråd for lengst, men hun er vel beskyttet av likesinnete omkring seg!

I Bergen har vi fått et Byråd som nærmest ser ut til å være en gruppe konfirmanter uten politisk erfaring. De eldre bergens-politikerne hører vi ikke et kvekk fra, – kan de ha tatt seg fellesferie inntil videre? Hvor ble det av kampen mot bompengene, etc.? Nei, her også er det bare klima som står i hodet på Byråds-medlemmene som ikke har noen praktisk bakgrunn fra arbeidslivet. De burde ha minst 10-15 år på baken i arbeidslivet før de befatter seg med politikk – og styre en by med 300.000 mennesker som har langt flere og viktigere behov enn å lytte til klimahylene!

Og endelig kom mot-reaksjonen – Folkeopprøret mot klimahysteriet. Når dette skrives nærmer den seg 200.000 medlemmer, og mange flere kommer nok til etter hvert. Folk er begynt å våkne for bedraget og hysteriet. Neste mål – både for Oslo og Bergen – må være å få fjerne disse ødeleggende kreftene ved neste valg – om ikke før. I BA 27.februar kan trekke på smilebåndet når man leser et innlegg fra Roger Valhammer, Erlend Horn og Thor Haakon Bakke – under tittelen «Byrådet satser på sentrum». Ja de gjør jo det – de satser på å lamme sentrum og sentrumshandelen med drepende restriksjoner – å gjøre livet mest mulig dyrt, surt og vanskelig for flest mulig. Nå begynner kanskje visse velgergrupper å innse hva de har valgt inn til å herse med Bergens befolkning?!

Wilfred Høsteland