Klimahysterisk galskap – intet mindre!

Publisert 30.11.2020
Illus.foto: Colourbox

(Fra Broom & ABC Nyheter) Leif Einar Lothe – kjent som Lothepus, – er total motstander av alt som heter elbiler. For ham er det KUN diesel som gjelder. I bilene, båten og gravemaskinen sverger entreprenøren, TV-kjendisen og sangeren fra Rogdo i Ullensvang til diesel. «Elbil er bare politikk og fjas», sier han. Og undertegnede er 100 % enig med ham.

Klima- og miljø-fanatikere/hysterikere har klart å indoktrinere Europas statsledere til å inngå avtaler og sone-vis forbud mot dieselbiler – til tross for at nyere dieselmotorer forurenser langt mindre enn forgjengerne. Det er blitt trendy å hetse bilister som bruker diesel og bensin, skru opp avgifter, regulere, forby, og true med salgsstopp av nye slike pålitelige og driftssikre biler fra 2025. Klima-hysterisk galskap – intet mindre! Og endelig har NAF her hjemme på berget våknet av dvalen, og talt Roma midt imot på vegne av sin nærmere en million medlemmer. De tar Norges desidert mest pålitelige fremkomstmidler – dieselbilene – i forsvar! Hurra for det! Dieselbiler så lenge det finnes olje på norsk sokkel – det vil vi ha! Batteribil greit nok til nærbutikken – men der går grensen!

2025 med de mål miljøpolitikerne har satt seg, kan de bare skyte en hvit pil etter. Markedet VIL ha dieselbiler – nye og brukte, og Staten trenger avgiftene fra pumpene. Bilfabrikkene lager det folk vil ha – enkelt og greit! Staten har alt å vinne ved å la bilistene velge biltype selv, og slutte med kommunistiske diktatortrusler om forbud og stenging! Nå det – forhåpentlig – går opp for statssjefer og politikere at det er elbilene og deres produksjon som virkelig forurenser og driver rovdrift på naturressurser, blir kanskje våre trauste og pålitelige dieselbiler fredet. Det hysteriet klima- og miljøbevegelsen har klart å skape, har lurt både politikere og naive norske bilkjøpere trill rundt. Du har helt rett, Lothepus!

Terje Haugom, samfunnsdebattant.